Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Četiri razloga zbog kojih niste dobili posao iako ste stigli do poslednjeg „kruga“ (VIDEO)

  Traženje posla je naporno, naročito ukoliko prolazite krugove intervuja i testova, a onda vas redovno u poslednjem odbiju. Morate da shvatite da na to utiču različite okolnosti. Nekada nije problem „do vas“, ali trudite se da uvek nešto naučite i poboljšate za sledeći razgovor za posao.

  Ovo su četiri razloga zbog kojih vam nisu dali ponudu za posao:

  1. Bili ste odlični, ali neko drugi je bio bolji

  Opet ste stigli do poslednjeg kruga, ali vas odbiju. Možda ste zaista bili odlični u svim testovima, možda ste bili odlični i na razgovoru, ali treba da shvatite da je u poslednjem krugu intervjua konkurencija najveća i da detalji odlučuju između kandidata. Čestitajte sebi jer ste stigli do poslednjeg kruga.

  2. Niste se pravilno pozicionirali

  Razmišljajte o poslovnom intervjuu kao o tržištu. Morate da ubedite kompaniju zašto baš vas da „kupi“. Intervju nije vreme da budete skromni, već da se ponosno promovišete.

  3. Niste bili kvalifikovani

  Možda nije u pitanju da ste potpuno nekvalifikovani za taj posao, već da niste imali odgovarajući skup znanja i veština za tu poziciju. Obavezno razmišljate za koje poslove i koje pozicije se prijavljujete.

  4. Rezime vam nije dovoljno dobar

  Rezime je prva „slika“ koju poslodavac dobija o vama. U rezimeu moraju da stoje sve vaše prednosti i on treba da vas istakne. Treba da „radi“ za vas.

  Izvor: Forbes

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE