Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  gucci sa

  Cenovna „histerija“ na Jadranu: Boravak na plaži dva evra

  Naplaćivanje vode sa česme, preskupe večere i parkinzi, samo su neki od neverovatnih primera cenovnog ludila na hrvatskoj obali, a sada stiže i još jedan – ulaz na plažu.

  Navikli smo da na plažama plaćamo ležaljke i suncobrane, ali u kampu „Mlaska“ u opštini Sućuraj na Hvaru naplaćuju čak i „dnevni boravak“ i to dva evra po osobi.

  Hrvatskom listu Slobodna Dalmacija javila se ljutita čitateljka koja je rekla da je za njih troje morala da plati račun od šest evra kako bi se kupali na plaži u kampu „Mlaska“.

  „Da smo korisnici kampa – u redu, treba naplatiti nešto što je pod koncesijom. No, koliko mi je vidljivo na dostupnim internetskim stranicama, taj kamp uopće nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja uključuje naplatu korištenja kupališta i mora“, navodi ona.

  Novi „hit“ račun sa Jadrana: Večera na Hvaru za ne previše gladne 402 EUR

  Ističe i da bi razumela da joj je naplaćen parking, ali automobil nije parkirala u kampu, već ispred rampe na makadamu. Rečeno joj je, dodaje, kako mora da plati tri dnevne karte za kupanje na plaži za tri odrasle osobe.

  „Ne ležaljku ili suncobran ili parking, nego platiti dva evra ‘po glavi’, znači šest evra za nas troje koji ćemo se kupati na njihovoj plaži“, objasnila je. Na računu je jasno navedena usluga „dnevnog boravka“.

  Previsoke cene na hrvatskoj obali: Gostu naplatili „česmovaču“

  „Kog boravka, šta to naplaćuju? Korišćenje plaže? Po kojem to zakonu mi neko ko ima kamp može naplatiti korišćenje kupališta? Budući da plan za koncesiju i upravljanje tim područjem nisam nigde našla u službenim dokumentima, a koliko sam saznala oni koncesiju ni nemaju“, navodi ona.

  Ne postoji stavka „dnevni boravak“

  Ostaje pitanje šta im je naplaćeno i po kojoj osnovi se navodi „dnevni boravak“ ako nisu koristili prostor kampa, već samo plažu koja je pomorsko dobro, a niko ne sme naplatiti ni kupanje ni boravak na kopnenom prostoru šest metara od ivice mora, prenosi Slobodna Dalmacija.

  „Ko nema para…“: Poruka sa hrvatskog Jadrana šokirala turiste

  Prema Planu upravljanja pomorskim dobrom opštine Sućuraj i utvrđenim granicama pomorskog dobra, za uvalu Mlaska dobijene su dozvole za: korišćenje ležaljki (35 komada), suncobrana (30 komada), akva parka, prodaju sladoleda, podmornice za razgledavanje morskog dna, jedrilica i brodića na vesla, štandova za prodaju rukotvorina, kiosk, ugostiteljske terase i drugo, ali se nigde ne navodi i plaćanje „dnevnog boravka“.

  List je poslao pitanje i kompaniji Sućuraj u okviru koje posluje kamp „Mlaska“, a odgovor još nisu dobili.

  Gradonačelnik Rovinja priznao: Preterali smo s cenama

  Izvor: RTS, Slobodna Dalmacija

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE