Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čelnici Telekoma i SBB-a o tome ko je POVLAŠĆEN i ima li KONKURENCIJE u Srbiji

  Izvršni direktor SBB-a Milija Zeković rekao je da u Srbiji ne postoji tržišna utakmica mobilnih operatora.

  „Ono čega i dalje nema u Srbiji jeste 5G mreža, nemamo mnogo igrača na tržištu mobilnih operatera. Ono što se takođe nije menjalo u prošloj godini je odnos države prema SBB i Junajted (United) grupi. Mi nemamo slobodnu tržišnu utakmicu, a samim tim ispaštaju korisnici“, istakao je Zeković u Beogradu na regionalnoj konferenciji o trendovima u komunikacijama i medijima „Digital 2021“.

  On je istakao SBB podržava ulazak novih igrača na tržište.

  „Tako podržavamo da A1 uđe na tržište fiksne telefonije u Srbiji jer ulazak novih igrača znači da mi samo moramo biti bolji – da imamo bolju infrastrukturu, bolje sadržaje i da budemo bolji prema našim zaposlenima, na kraju će korisnicima biti bolje“, rekao je Zeković.

  Dodao je da država ne dozvoljava da se SBB širi u Srbiji i naveo primer da ta kompanija u Subotici četiri godine čeka dozvolu da proširi mrežu sa jednog na drugi kraj grada.

  „Junajted grupa je podnela tužbu arbitraži koja je van zemlje, u Vašingtonu, pa ćemo videti šta će arbitraža da kaže o tome koliko smo mi ugroženi u Srbiji“, rekao je Zeković.

  Naveo je da se Junajted grupa proširila na Bugarsku i Grčku i sada ima 14.000 zaposlenih, a u 2020. je imala prihod od dve milijarde evra.

  Lučić: Netačno da nema konkurencije

  Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je da je netačno je da nema konkurencije na tržištu mobilnih operatera.

  „Još od ulaska VIP-a mi imamo konkurenciju. Dakle, ima konkurentnosti. Isto važi za 4G mrežu, koja je odličnog kvaliteta. Zahvaljujući državi SBB je stvoren. On je stvoren na ilegalnoj izgradnji infrastrukture koristeći Telekom i stubove elektroprivrede. To je prvih godina bilo potpuno ilegalno… SBB je u svim većim gradovima imao 80-90 odsto tržišnog učešća, čak je i danas u Novom Sadu na primer tako. Postojao je kartel kablovskih operatera rukovođen SBB-om, nisu napadali jedni druge, a svi su napadali Telekom“, rekao je Lučić.

  On je dodao da je „tek konsolidacijom Telekoma, kada se kompanija trgla iz zimskog sna, zapravo došlo do uspostavljanja konkurentnog tržišta u Srbiji, na kojem se SBB i Junajted grupa očigledno teško snalaze jer su navikli na povlašćeni položaj“.

  Po njegovim rečima, Telekom je postigao nivo rasta koji će dati bazu prihoda u narednih 10 godina, ali planira širenje na novim tržištima, poput Severne Makedonije.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta, SBB

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE