Časne sestre proneverile pola miliona dolara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Časne sestre proneverile pola miliona dolara

  Dve katoličke časne sestre iz Kalifornije proneverile su pola miliona dolara za putovanja i kockanje u Las Vegasu, objavio je njihov red.

  Sestre Meri Margaret Kruper i Lana Čang, koje su i najbolje prijateljice, uzimale su novac koji je Katolička škola svetog Jakova u Toransu, južno od Los Anđelesa, dobijala od školarina, donacija.

  “Znamo da su išle na putovanja, znamo da su posećivale kockarnice. Koristile su školski račun kao lični”, kazao je školski advokat na sastanku sa roditeljima i učenicima, prenose američki mediji.

  Nadbiskupija Los Anđelesa saopštila je da je manjak u školskim finansijama otkriven u rutinskoj reviziji. Pretpostavlja se da su dve časne sestre putovale i trošile novac poslednjih deset godina.

  Kruper je bila upravnica škole 29 godina, pre nego što je otišla u penziju. Čang je bila učiteljica 20 godina i takođe je u penziji od prošle godine, prenosi agencija Hina.

  Njihov red, Kongregacija sestara svetog Josipa, izrazila je žaljenje i najavila da će školi vratiti novac. Nadbiskupija Los Anđelesa, prema rečima portparola, planira da podnese krivičnu prijavu protiv časnih sestara.

  Izvor: Vijesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE