Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čak 12x skuplji placevi, CVETA GRADNJA na još jednoj srpskoj planini

  Cena ara placa u samom srcu Zlatara iznosi 6.000 evra, što je čak 12 puta više u odnosu na 2016. godinu.

  Na najatraktivnijim lokacijama slobodnih placeva gotovo da i nema, pa je izvesno da će ono malo slobodnog prostora tokom naredne dve godine dostići i dosad nezamislivu cenu od 10.000 evra, kaže prvi čovek Nove Varoši Radosav Vasiljević i napominje da, uprkos takvom poskupljenju, gradnja na ovoj planini cveta.

  Već do kraja godine, saznajemo, prve goste će primiti nekoliko novopodignutih objekata u strogom centru turističke zone, dok se dodatno proširenje kapaciteta očekuje na proleće iduće godine.

  Dobrim delom i zbog ovakvog razvoja događaja, Zlatar je tokom minulih pet godina postao i te kako vidljiv na turističkoj mapi Srbije, kako za domaće, tako i za namernike iz inostranstva. Procenjuje se, tako, da je od početka godine do septembra ovde ostvareno više od 40.000 noćenja. To, očigledno, nije promaklo investitorima, pa se uveliko radi na povećavanju broja kreveta, jer je već izvesno da postojeći broj nije dovoljan za sve zainteresovane.

  Zato lokalna samouprava uveliko priprema strategiju proširenja turističke zone ka Vodenoj poljani i selima u podnožju planine. Nije, naime, zanemarivo ni to što se od naplaćenih naknada na ime boravišne takse u opštinsku kasu godišnje slije gotovo dva miliona dinara, pa u Novoj Varoši, osim povećanja ponude, nameravaju da se ozbiljnije pozabave i suzbijanjem sive ekonomije, kako bi dodatno poboljšali bilans u lokalnoj kasi.

  „Za punu ekspanziju turizma je, osim novih sadržaja i infrastrukture, potrebno i proširenje smeštajnih kapaciteta, jer sadašnjih 1.500 kreveta ne može da primi sve zainteresovane. Pritom, gosti su tokom letnje sezone za pristojan smeštaj u proseku izdvajali 10 evra po krevetu“, objašnjava direktor Turističke organizacije Zlatara Branko Pucarević.

  Izvor: RINA

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE