Čačanski đaci dobili novi kabinet za informatiku uz podršku NIS-a

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čačanski đaci dobili novi kabinet za informatiku uz podršku NIS-a

  OŠ „Vuk Кaradžić“ u Čačku dobila je novi kabinet za nastavu informatike, tehnike i tehnologije, a sredstva za nabavku savremene opreme donirala je kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“. Realizacijom ovog projekta škola i njeni učenici će dobiti novi informatički kabinet koji će omogućiti da se nastava iz informatike i računarstva realizuje na kvalitetnijem nivou i stvoriti bolje uslove za razvoj IT veština učenika.

  Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika Čačka je naglasio uspešnu saradnju koju grad ostvaruje sa kompanijom NIS u svim oblastima poslovanja, naročito u okviru društvene odgovornosti.

  „Prošle godine u 10 škola, kako na gradskom, tako i na seoskom području, NIS je donirao sredstva u iznosu od 8 miliona dinara u cilju poboljšanja kvaliteta obrazovnog sistema. Našu saradnju sa kompanijom nastavljamo i ove godine kada ćemo potpisati novi sporazum o saradnji“.

  Milko Ikonić, direktor OŠ “Vuk Кaradžić“ se ovom prilikom zahvalio kompaniji NIS na podršci i istakao značaj realizacije ovog projekta za sve učenike škole.

  „Ovo je naš drugi kabinet informatike i računarstva, koji će nam omogućiti da uspešno pratimo promene koje se dešavaju u obrazovnom sistemu, a pre svega na polju digitalizacije. Кabinet je opremljen sa 13 računara- 12 učeničkih i jedan nastavnički, laptopom i štampačem, a zahvaljujući ovoj opremi naši učenici će u narednom periodu moći da nadograđuju i proširuju svoja znanja u oblasti digitalizacije, što će im pomoći u daljem školovanju“.

  Nenad Stojković, menadžer za održivi razvoj u NIS-u je rekao da kompanija već dugi niz godina ulaže u zajednicu u kojoj posluje.

  „Drago mi je da smo ovom donacijom realizovali projekat koji će unaprediti obrazovanje učenika i stvoriti mogućnost da na savremen način pristupe učenju. Zajedno sa gradom Čačkom kroz program „Zajednici zajedno“ u prethodnih osam godina u oblasti društveno odgovornog poslovanja realizovali smo 42 projekta u koje je uloženo 64 miliona dinara. I u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u projekte koji unapređuju zajednicu“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE