Čačanka dobila otkaz tokom kovid-bolovanja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čačanka dobila otkaz tokom kovid-bolovanja

  Ivana Zarić iz Čačka tvrdi da je dok je bila na bolovanju zbog virusa korona dobila otkaz u fabrici Forverk, u čačanskom mestu Preljina.

  Zarić, koja je u toj fabrici dve i po godine radila kao operater u proizvodnji, rekla je novinarima da joj je otkaz stigao na kućnu adresu u toku bolovanja i da je iz otkaza saznala da je proglašena tehnološkim viškom.

  “Kada sam imala kovid, loše sam se osećala. Bolovanje sam otvorila 15. novembra, a 17. novembra mi je dat otkaz koji je na kućnu adresu stigao 29. novembra”, rekla je ona.

  Dodala je da je ubrzo posle njenog otkaza otvoren konkurs za novo zapošljavanje u firmi.

  “Međutim, sada se zapošljava preko agencije koju vodi supruga jednog od rukovodioca fabrike. Smatram da mi je učinjena nepravda jer ne znam osnov zašto sam dobila otkaz”, rekla je Zarić.

  Ona je istakla da je bila jedna od prvih radnika koji su se zaposlili u čačanskom ogranku nemačke fabrike Forverk i da je išla na obuku u Nemačku.

  “Kada je trebalo da se ide na obuku u Nemačku, tada sam bila dobar kandidat, žrtvovala sam sebe, nisam bila uz dete kada je odrastalo”, rekla je Zarić, majka dvoje male dece.

  Nemačka kompanija Forverk, koja proizvodi delove za auto-industriju, počela je sa radom u Preljini kod Čačka u junu 2020. Kompanija je u čačansku fabriku uložila oko 60 miliona evra.

  Gradska vlast u Čačku ustupila joj je besplatno na korišćenje 14 hektara zemljišta nekadašnjeg čačanskog hipodroma, čija je vrednost tada bila, po oceni opozicionih stranka 3,4 miliona evra.

  Grad je investirao i u izgradnju komunalne infrastrukture na lokaciji fabrike.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE