Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tržni centar

  C&A napušta Srbiju: „ŠVERCOVALI i prodavali kinesku robu“

  Modni lanac C&A (C&A Moda RS D.o.o. Beograd) sprema se da napusti Srbiju, a nakon što je država otkrila da su skoro sedam godina švercovali kinesku robu, te na taj način oštetili budžet Srbije za šest miliona evra.

  Ova informacija sada je već vrlo aktuelna među ukupno oko 130 radnika kojima je menadžment i zvanično saopštio da je pitanje dana kada bi firma mogla da zatvori vrata i da ih ostavi na ulici.

  „Uprava kompanije je sazvala u ponedeljak popodne sastanak na kom je saopšteno da bi brzo mogla da prestane sa radom“, tvrde sagovornici Blica.

  Protiv kompanije C&A, postupak je pokrenula Uprava Carina koja je u leto 2021. otkrila malverzacije u vezi sa uvozom robe koja nije njihov brend.

  „Skoro 7 godina ova kompanija je sa austrijskim špediterom „Quehenberger“ radila protiv zakona. Zajedno su omogućili da se ozvaniči švercovana kineska roba kao njihova, tako što su udarali pečat koji je trebalo da bude dokaz originalnosti. Špediter je čak posle pokretanja postupka Uprave Carina promenio ime u Transfera, a kako bi sačuvao reputaciju i mogao dalje da radi u Srbiji“, kaže naš dobro obavešten izvor.

  Kompanija C&A otvorila je prvu prodavnicu u Srbiji 2012. Posluju u 14 filijala širom Srbije, uglavnom u šoping centrima. U Srbiji su postali popularni zbog nižih cena.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE