Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BUDŽET: Zorani za 1,5 milijardu dinara više

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će budžet njenog ministarstva 2018. godine biti za 1,5 milijardu dinara veći nego ove godine.

  „Povećanje nije tako veliko, ali je prirodno da pored bužeta ministarstava odbrane, policije ili prosvete, to bude najveći budžet jer se iz njega finansiraju najveći infrastrukturni projekti“, kazala je Mihajlović novinarima.

  Ona je istakla da su ove godine u budžet Ministarstva prvi put bili uključeni svi programski zajmovi koje koriste Putevi Srbije, Koridori Srbije i Železnice.

  Mihajlović je navela da će se nastaviti smanjenje parafiskalnih nameta, te je njeno ministarstvo uputilo predlog Ministarstvu finansija da se smanje takse za upotrebne dozvole, „odnosno da odgovaraju načinu koliko je vremena nekom bilo potrebno da izda odgovarajuću upotrebnu dozvolu“.

  Kako je objasnila, sada te takse za magacin iznose oko 90.000 dinara, a predlog je da budu najmanje desetak puta manje.

  „Očekujemo da to urade i druga ministarstva i da Ministarstvo finansija izađe sa novim predlogom taksi“, rekla je Mihajlović.

  Komentarišući smenu „nadzora“ u Putevima Srbije, zaduženog za neotvorenu deonicu Ub–Lajkovac, gde se u nedelju dogodila teška nesreća, ministarka je rekla da smenjeni ljudi nisu kažnjeni zbog saobraćane nesreće, već jer su morali da češće obilaze prepreke koje su bile postavljene da neko ne bi ušao na taj put.

  „Saobraćajna nesreće na toj deonici je posao policije i tužilaštva i oni rade na tome da vide kako se vozač našao na putu koji je bio zatvoren sa tri barijere od 3,5 tone“, kazala je ona.

  Izvor: Beta

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE