Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BRZORASTUĆA platforma za prevoz širi se na DOSTAVU HRANE

  Bolt, vodeća evropska platforma za prevoz na zahtev, uvodi uslugu dostave hrane – Bolt Food. Ova estonska firma lansiraće novu uslugu u Talinu pre nego što se proširi u druge gradove Evrope i Afrike.

  Bolt Food trenutno nudi dostavu iz 80 restorana iz centra grada te je u narednim mesecima u planu dodavanje više restorana i širenje ponude na druga područja grada.

  Za korišćenje nove usluge potrebno je skinuti Bolt Food aplikaciju koja će predložiti najbliže restorane za dostavu hrane s obzirom na lokaciju. Pokretanje Bolt Food usluge u Talinu podrazumevaće besplatnu dostavu.

  Usluga će biti dostupna u Letoniji, Litvaniji i Južnoj Africi kasnije ove godine, a potom će se proširiti na više tržišta Evrope i Afrike do 2020. godine.

  U 2018. godini Bolt je bila prva platforma za prevoz na zahtev koja je pokrenula uslugu iznajmljivanja električnih skutera. Boltov ulazak na tržište dostave hrane označava dodatno širenje platforme i usluga prevoza.

  Bolt je jedna od najbrže rastućih platformi za prevoz u Evropi i Africi, s investitorima koji uključuju Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital te suosnivača uspešnog startupa TransferWise Taaveta Hinrikusa.

  Bolt ima više od 25 miliona korisnika u više od 30 zemalja sveta. Platformu je osnovao Markus Vilig, a pokrenuta je 2013. godine.

  Kako piše portal novac.hr, Bolt Food bi u Hrvatsku trebalo da dođe do kraja godine. Tačan datum još uvek nije poznat jer to zavisi o prilagođavanju nove aplikacije hrvatskim propisima i fiskalizaciji.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE