BRŽE I EFIKASNIJE: Dve nove lokomotive na srpskim prugama (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BRŽE I EFIKASNIJE: Dve nove lokomotive na srpskim prugama (FOTO)

  Infrastruktura železnice Srbije nabavila je dve nove dizel – električne manevarske lokomotive, koje od nedavno saobraćaju srpskim prugama, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

  Preduzeće Železnice Srbije je dve nove lokomotive nabavilo od češke kompanije CZ Loko, a njihova vrednost je 2,1 milion evra.

  Nove lokomotive namenjene su za manevarski rad i vuču teretnih vozova brzinom do 60 kilometara na sat, a zahvaljujući njima, Infrastruktura železnice Srbije će mnogo brže i bolje moći da teretnim vozovima organizuje transport materijala i opreme potrebne za rekonstrukciju železničke infrastrukture.

  Takođe, Železnice Srbije će moći kvalitetnije i efikasnije da organizuje teretni železnički saobraćaj na svojim prugama, bržim formiranjem vozova i kraćim zadržavanjem vagona na kolosecima, navedeno je u saopštenju.

  To će, kako je ocenjeno, u skladu sa potrebama doprineti i znatno kvalitetnijem prijemu i otpremi železničkih kompozicija, pre svega u ranžirnim stanicama, kao i u stanicama sa velikim obimom rada.

  Beograd, 08.01.2021. – Dve nove dizel – elektricne manevarske lokomotive “Infrastrukture zeleznice Srbije” od nedavno saobracaju srpskim prugama. “Infrastruktura zeleznice Srbije” dve nove manevarke nabavila je od ceske kompanije “CZ Loko”, a u redovan saobracaj su ukljucene nakon sto su izvrseni svi potrebni testovi i dobijene dozvole. (BETAPHOTO/Infrastrukture zeleznice Srbije/MO)

  Nove manevarke odgovaraju svim međunarodnim i domaćim standardima, dok su češki stručnjaci obavili i obuku radnika za održavanje novih lokomotiva.

  Procena je da nove manevarske lokomotive mogu da budu u saobraćaju i do 30 godina.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE