Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ana Brnabić

  „Ako damo svima sve što traže, tu budžeta nema, tu Srbije nema“

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je blizu postizanje dogovora sa poljoprivrednicima koji protestuju u više gradova, ali da ne mogu biti ispunjeni njihovi zahtevi koji su „stavljeni na papir samo da bi bili odbijeni“.

  Brnabić je za televiziju Pink izjavila da je u interesu Vlade Srbije „da se nađe dogovor“, ali da „mora da se nađe sredina“, da se pomogne poljoprivrednicima i da se čuva budžet.

  Ona je navela da je sporan zahtev za otkupnu cenu suncokreta od 700 evra po toni. Dodala je da je zemljama u okruženju otkupna cena ispod 600 evra po toni.

  Ana Brnabić

  Ana Brnabić, poljoprivrednici (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

  Brnabić brine o fiskalnom prostoru

  „Mi smo zauzeli cenu od 600 evra po toni. Vlada Srbije ne može da utiče na otkupnu cenu. Ako otvorimo tu ‘Pandorinu kutiju’ tražiće i drugi garanciju otkupne cene bez obzira na situaciju na tržištu ili njihovu ličnu konkurentnost“, kazala je Brnabić.

  Prema njenim rečima time bi „razvalili“ našu ekonomiju jer je borba na tržištu nešto što jača privredu.

  „To ne možemo, ali smo intervenisali da bi obezbedili da naši građani imaju dovoljno suncokretovog ulja i da obezbedimo da su cene prema građanima u jednom kontrolisanom nivou u teškim vremenima“, rekla je Brnabić.

  Navela je da su u ponedeljak počeli i razgovori oko utvrđivanja minimalne cene rada i da je poljoprivrednicima predočena da Vlada mora da brine o tome da ima fiskalni prostor i za to.

  „Ako damo svima sve što traže, tu budžeta više nema, tu Srbije više nema“, zaključila je Brnabić.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE