Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić: Srbija privlačnija od Indije, stižu ČETIRI američke investicije

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su rezultat prvog dana razgovora sa predstavnicima američkih kompanija u Njujorku najave tri ili četiri nove investicije u Srbiju.

  Brnabić, koja boravi u dvodnevnoj poseti SAD, rekla je, nakon sastanka sa više od 50 članova njujorškog ogranka organizacije „Young Presidents Organizations“, da je izuzetno zadovoljna sastancima u Njujorku, na kojima su najavljene investicije ili investicioni fondovi za naša preduzeća, pamet i mlade talente, objavila je Vlada Srbije.

  Ona je navela da ta globalna elitna organizacija okuplja predsednike, vlasnike i članove top menadžmenta izuzetno uspešnih kompanija, mlađih od 45 godina, napomenuvši da je učesnike sastanka upoznala sa rezultatima koje je Srbija postigla i sa svim što čini.

  Premijerka je istakla da je naišla na jako dobar prijem i da su učesnici sastanka najavili da će doći u Srbiju i da će investicije koje su planirali u druge delove sveta, poput Indije, preusmeriti na našu zemlju.

  Brnabić je ukazala na to da su oni zainteresovani za ulaganja u IT sektor, startap kompanije, biotehnologiju i biomedicinu, objasnivši da te investicije nisu klasične, već investicioni fondovi.

  (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

  „Biće to novac za naše talentovane i pametne ljude koji imaju kompanije. To će biti živ novac da nastavimo rast i razvoj i to je nabolje i najviše što možemo da dobijemo i poželimo“, rekla je predsednica Vlade Srbije.

  Čelnici blokčejn kompanije „Gilded“ iskazali interesovanje za Srbiju

  Ona je izrazila zadovoljstvo zbog toga što su čelnici blokčejn kompanije „Gilded“, sa kojima je prethodno razgovarala, iskazali interesovanje za Srbiju i poziciju koju ima u oblasti blokčejna – najnovije tehnologije koja obezbeđuje visok nivo zaštite podataka i garantuje transakcije bez mogućnosti zloupotrebe.

  „U godinama koje dolaze ‘Gilded’ će biti jedna od najvećih i najnaprednijih kompanija. Ako ih dovedemo u Srbiju uspećemo da se pozicioniramo na svetskom tržištu u finansijskim tehnologijama, trgovini zlatom i digitalnoj sferi“, naglasila je premijerka.

  Kako je istakla, predstavnici kompanije „Gilded“ bili su impresionirani onim šta je Srbija uradila u oblasti e-uprave, ali i pozicijom na polju blokčejna.

  Predsednica Vlade je navela da su oni izrazili interesovanje za  kapacitete za čuvanje podataka u Srbiji i Data centar u Kragujevcu.

  „Ako završimo sve danas započeto, oni će doći u Srbiji ili će u našoj zemlji čuvati svoje podatke“, rekla je Brnabić, naglasivši da bi to imalo ogroman značaj za našu zemlju.

  Dodala je da je to sledeći nivo o kome sanja ne samo Srbije, već bilo koja zemlja u Evropi.

  „Presrećna sam što smo napravili veliki korak“, rekla je ona i zahvalila predstavnicima dijaspore i organizaciji „Serbian Entrepreneurs“ koja je pomogla organizaciju sastanaka.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE