Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić: Srbija da bude u prvim redovima za digitalizaciju

  Srbija nije bila među pobednicima treće industrijske revolucije koja se odnosila na automatizaciju u fabrikama i zato treba da se bori da bude među pobednicima četvrte revolucije koja doprinosi digitalizovanoj, umreženoj privredi, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić za Zidojče cajtung.

  „Srbija želi da bude deo toga, i to u prvim redovima, iako je ova zemlja sa digitalizacijom počela tek pre nekoliko godina. To bi nam pomoglo da ostvarimo naš glavni, strateški cilj, članstvo u Evropskoj uniji“, kazala je Brnabić uoči Privrednog foruma u organizaciji tog nemačkog lista, na kome će danas učestvovati i to na panelu sa premijerima Estonije i Islanda.

  Zidojče cajtung navodi da Vlada Srbije računa na to da što je zemlja modernija, to će biti atraktivnija za investitore.

  „Bili smo 2013. na ivica bankrota, nezaposlenost je bila 24 odsto. Kada sam prošle godine stupila na dužnost, situacija je bila potpuno drugačija. Dug i stopa nezaposlenosti su bili niski. Bio je to dobar trenutak da se započne sa digitalizacijom“, kazala je Brnabić.

  Dodala je da svima govori „Probudite se, ovo je naše vreme, ako propustimo ovu šansu moraćemo dugo čekati da je ponovo dobijemo“.

  Brnabić je istakla i da elektronska uprava pomaže u borbi protiv korupcije, zato što će Vlada raditi transparentnije i efikasnije.

  Taj list ocenjuje da Ana Brnabić od Srbije želi da napravi drugu, modernu državu i navodi da je njen san „Srbija kao neka vrsta digitalnog središta – Digital hub – za ceo Balkan“.

  Izvor: Večernje Novosti/Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE