Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Britansko obrazovanje u regionu nakon Bregzita: Do kakvih promena je došlo i kakve se prilike otvaraju?

  Danas je održana online konferencija CITY College, Evropskog kampusa Univerziteta York povodom rebrendiranja ove obrazovne institucije, u kojoj su učesnici imali prilike da čuju kakva je situacija u obrazovnom sistemu Velike Britanije nakon Bregzita, do kakvih je promena došlo i kakve se prilike otvaraju. Takođe, govorilo se i o strateškom partnerstvu ove dve institucije, osnivanju prvog evropskog kampusa vodećeg britanskog univerziteta u regionu, kao i mogućnostima koje se u okviru njega pružaju studentima regiona, uključujući i Srbiju.

  Govornici su bili Tom Rhodes, šef međunarodnih odnosa i Gregory Dikaios, direktor upisa studenata, CITY College, Evropskog kampusa Univerziteta York.

  Od svog osnivanja pre 30 godina, CITY College je težio da postane vodeća međunarodna obrazovna institucija u našem regionu, pružajući visokokvalitetno univerzitetsko obrazovanje na engleskom jeziku. Kao jedan od vodećih univerziteta u Velikoj Britaniji i jedan od 150 najboljih univerziteta na svetu, Univerzitet York je logičan sled u strategiji razvoja CITY College-a i tako je stvoren CITY College, Evropski kampus Univerziteta York.

  „U vreme Bregzita, studenti u regionu imaće direktan pristup vrhunskom britanskom obrazovanju. Ovaj strateški savez dve institucije strateški je odgovor Univerziteta York na Bregzit i ukazuje na ambiciju obe institucije da nastave da grade inovativne veze i mreže u Evropi i snažno doprinose razvoju ljudi i društva u region. Internacionalni studenti su od naročitog značaja za Univerzitet York, stoga nam je drago da se za njih otvara i ova, bliža i uvom trenutku realnija mogućnost za studiranje,” rekao je Tom Rhodes, šef međunarodnih odnosa.

  Evropski kampus će doneti regionu sve blagodati vrhunskog britanskog univerzitetskog obrazovanja i istraživanja. Univerzitet York je vrhunska britanska institucija, član je prestižne Russell Group, nosilac TEF zlatne medalje za najviše nastavne standard i poznat širom sveta po svojim istraživanjima.

  „Kampus otvara mogućnosti studentima iz regiona da uživaju u iskustvu studiranja na Univerzitetu York. Sada mogu u blizini svog doma studirati za vrhunsku britansku univerzitetsku diplomu vodećeg univerziteta, uživati u kompletnom studentskom iskustvu sa programima studentske mobilnosti i internacionalizacije, stvoriti portfolio znanja i veština koji će im otvoriti vidike i biti od životnog uticaja za njihovu budućnost. Ono što je za studente najvažnije je da na kraju studija dobijaju diploma Univerziteta York, kao da su studirali u Britaniji,“ rekao je Gregori Dikaios, direktor za upis studenata.

  CITY College, Evropski kampus Univerziteta York predstavlja fizičko prisustvo Univerziteta York u Evropi i integrisana je celina Univerziteta. Ima pridružene aktivnosti u 8 zemalja, uključujući Srbiju, koje nude diplomske, postdiplomske, MBA i doktorske programe iz studija engleskog jezika, psihologije, poslovne administracije i ekonomije i računarstva.

  Executive MBA studije su dostupne u Beogradu, a od ove godine njihovim završetkom dobija se dualna diploma, diploma Univerziteta York i Univerziteta u Strazburu. CITY College, Evropski kampus Univerziteta York započeo je upis na osnovne i master studije u januaru ove godine, već je primio mnoštvo aplikacija, a programi počinju od oktobra.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE