Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Britanski ministar za zabranu azila Albancima

  Britanski ministar za emigraciju Robert Jenrick rekao je da bi trebalo zabraniti Albancima da traže azil u ovoj zemlji jer dolaze iz sigurne zemlje.

  Jenrick je rekao da takve osobe treba „isključiti iz prava na traženje azila“ jer dolaze iz „demonstrirano sigurne“ zemlje. Dodao je da su trenutni nivoi migracije u Britaniji „neodrživi“, piše Sky News.

  Mediji u Britaniji prenose da je ministarka unutrašnjih poslova Suella Braverman pozvala premijera Rishija Sunaka da podrži planove da se svaki ilegalni migrant po dolasku u zemlju pritvori.

  Vlada je pod intenzivnim pritiskom konzervativnih poslanika da se uhvati u koštac s problemom trgovaca ljudima koji koriste male čamce za prevoz migranata preko Lamanša.

  Albanci čine preko trećine od 33.000 migranata koji su tim putem stigli u prvih devet meseci ove godine, Jenrick je rekao da su oni sada „prioritet broj jedan“.

  Prošle sedmice Sunak je održao prve razgovore sa albanskim premijerom Edijem Ramom u kojima su se dogovorili da zatvore „rupe“ u sprečavanju brzog povratka neuspelih tražilaca azila.

  Rama je kazao da Velika Britanija treba da prestane da krivi Albance za migrantsku krizu i da treba da prestane da koristi albanske imigrante kao izgovor za neuspešnu politiku.

  „Albanija je dokazano sigurna zemlja. Vrlo je teško shvatiti kako bi Albanac mogao uspešno zatražiti azil ovdje u Britaniji“, rekao je Jenrick.

  „Imamo sporazum o povratku koji je potpisan pre godinu dana, a hiljadu Albanaca se već vratilo“, dodao je i upozorio da će ilegalna migracija verovatno biti problem u „mnogim godinama koje dolaze“, te da su se ministri složili da je ukupni nivo ljudi koji ulaze u zemlju previsok.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay, Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE