Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Britanci izručuju Todorića, on najavio „fajt“

  Osnivač Agrokora Ivica Todorić biće izručen Hrvatskoj, pošto je Visoki sud u Londonu odbacio zahtev njegove odbrane da mu se omogući nova žalba na provostepenu odluku o izručenju.

  Odlukom londonskom suda postala je pravosnažna ranija odluka o izručenju i sledi njegovo izručenje Hrvatskoj. Rasprava je trajala više od tri sata.

  Visoki sud u Londonu je krajem jula odbio Todorićevu žalbu na prvostepenu presudu iz aprila prema kojoj on treba da bude izručen Hrvatskoj koja ga traži zbog slučaja Agrokor.

  Sud tada nije prihvatio argument Todorićeve odbrane da je žrtva političkog progona. Todorićeva odbrana je zato podnela zahtev da mu se odobri pravo na novu žalbu.

  Razočaran, ali ne odustaje

  Nakon odluke da bude izručen Hrvatskoj, Todorić je izjavio da je razočaran, ali da ga to neće zaustaviti.

  „Ovo je za mene bio jedan poslovni potez. Odlučio sam se da dođem u London, ostao godinu dana, u tom svom poslu u Londonu sam obavio sve zadatke koje sam stavio pred sebe. Ostajem ovde još jedno 25 dana. Kolege će dati izjavu za medije. Naravno da sam razočaran, ali u krajnjoj liniji ja moram dalje u fajt. Ovo me neće zaustaviti, ja ću još jače krenuti napred“, rekao je Todorić po izlasku iz suda.

  Na pitanje da li očekuje da će na slobodi čekati izručenje, odgovorio je: „Da, da, idem kući. Ja sam slobodni građanin“. Rekao je i da je spreman i za zatvor ukoliko do toga dođe. „Kako ne, ja sam za sve spreman“, rekao je Todorić.

  Na pitanje očekuje li u hrvatskoj oslobađajuću presudu, Todorić je odgovorio: „Za šta? Zašto bih ja bio osuđen?“.

  Izvor: N1

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE