Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Bolnice sve punije, sve više pacijenata s teškom kliničkom slikom“

  Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović izjavio je da je u Srbiji sve veći broj novoobolelih od koronavirusa, da su bolnički kapaciteti permanentno pune, a da je među pacijentima sve više onih sa teškom kliničkom slikom.

  „To je razlog zašto je danas ponovo razmatrana mogućnost, bez obzira na to što je bolnica u Batajnici počela sa radom, da se još racionalnije i potpunije iskoriste kapaciteti. Tako da ćemo sve pacijente koji se nalaze u bolničkim kapacitetima na kiseoničkim mestima, koji su u fazi oporavka kada im je potrebno drugo lečenje a ne kiseonička potpora, razmeštati u ustanove gde nema centralnog snabdevanja kiseonikom da bi se kiseonička mesta obezbedila za pacijente koji imaju teške kliničke slike“, rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja s direktorima bolnica u Srbiji.

  On je apelovao na građane da se pridržavaju mera i da ne pokušavaju da se leče sami od koronavirusa.

  „Broj pregleda u svim prijemno-trijažnim centrima praktično ne pada, broj prijema takođe i ono što je zabrinjavajući trend je da nam se u poslednje vreme pojavljuju pacijenti sa ozbiljnijim i težim kliničkim slikama koji su proveli nekoliko dana kod kuće u pokušajima samolečenja ili nepotpunog lečenja. Više puta svi ističemo, pozivamo još od marta meseca da se ova bolest ne leči samostalno da se ne leči u kućnim uslovima bez konsultacije lekara koji rade u okviru kovid sistema“, kaže direktor Infektivne klinike.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE