Bolja 2021: Kroz Slobodnu zonu Pirot "prošlo" 800 miliona EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bolja 2021: Kroz Slobodnu zonu Pirot “prošlo” 800 miliona EUR

  Ukupan promet Slobodne zone Pirot u prošloj godini bio je oko 800 miliona evra, a poslovanje je, uprkos teškoćama zbog epidemije koronavirusa, bilo bolje nego 2020. godini, izjavio je izvršni direktor Zone Zoran Petrović.

  “Ukupan promet Slobodne zone Pirot u prošloj godini je oko 800 miliona evra. Zona je ostvarila prihod od 45 miliona dinara, a izvoz preduzeća koja posluju u Zoni je 420 miliona evra”, rekao je Petrović za TV Pirot.

  Prema njegovim rečima, u prošloj godini, kroz pirotsku Zonu je prošlo više od 35.000 kamiona.

  “Zato je bilo neophodno da vozači imaju bolje uslove, koje smo uspeli da stvorimo opremanjem mokrih čvorova i drugih neophodnih prostorija”, rekao je Petrović.

  Dodao je da su, iako su pojedine male firme koje su poslovale u Slobodnoj Zoni Pirot prestale sa radom, na njihovom mestu otvorene su druge firme.

  Petrović je istakao da mali broj zona u Srbiji nije u potpunom vlasništvu lokalnih samouprava.

  “U ovom trenutku Grad Pirot je suvlasnik Slobodne zone. Veći udeo lokalne samouprave doprineće njenom proširenju i stvaranju bolje poslovne klime”, rekao je Petrović.

  Prema podacima Zone, u režimu Slobodne zone Pirot posluje 25 proizvodnih firmi i oko 100 trgovinskih, među kojima se nalaze velika, mala i srednja preduzeća u kojima je zaposleno oko 6.000 radnika.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE