Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bol pekidžing investira i proširuje poslovanje u Srbiji

  Kompanija Bol pekidžing (Ball Corporation) danas je saopštila da je investirala 45 miliona evra u novu proizvodnu liniju i proširenje proizvodnje i poslovanja u Srbiji.

  Ta investicija doprineće otvaranju 40 novih radnih mesta u fabrici u Beogradu, koja kao jedan od najvećih izvoznika u Srbii plasira 70 odsto svoje proizvodnje na više od 20 tržišta.

  „Nova linija značajno će povećati kapacitete u Srbiji, sa ciljem da godišnje proizvedemo više od dve milijarde limenki. U proizvodnju je od 2004. godine investirano preko 140 miliona evra i ponosni  smo što je prošle godine fabrika u Beogradu proglašena najboljom fabrikom limenki Bol korporacije na evropskom tlu“, izjavio je direktor fabrike Branislav Savić.

  Kompanija Bol snabdeva velike internacionalne proizvodjače piva, bezalkoholnih napitaka, vode, kao i manje proizvodjače koji se sve češće odlučuju za limenku kao ambalažu, jer ju je u potpunosti moguće reciklirati.

  Fabrika Bol pekidžing u Beogradu (Ball Beverage Packaging Europe – Belgrade) je najveća američka grinfild investicija u Srbiji.

  Uz proizvodnju limenki u skladu sa svetskim standardima, kompanija je više od decenije posvećena edukaciji stanovništva o reciklaži, u partnerstvu sa Rekan (Recan) fondacijom i brojnim partnerima.

  Bol korporacija i njeni ogranci zapošljavaju 17.500 ljudi u sveta, a u 2018. godini je imala neto prodaja u vrednosti 1,61 milijardi dolara. U Srbiji posluje od 2004. godine i zapošljava više od 250 ljudi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE