Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BMW Biznis liga – Nemanja Avlijaš: „Pouzdanost brzini daje smisao“ (VIDEO)

  Nemanja Avlijaš, CEO ASW inženjering

  • Kako reagujete kada se pred vama nađe opasna krivina? Da li uspevate da procenite put ispred sebe? 

  Put ispred sebe najčešće sam u stanju da procenim dovoljno da imam celokupnu sliku, dok u opasne krivine ulazim kontrolisano i u skladu sa uslovima na putu. Kada kažem najčešće, mislim da je kvalitet asfalta na većini kolovoza jako nepredvidiv i u velikoj meri može da ugrozi vožnju. Osim toga, tu je i sve izraženija saobraćajna nekultura, karakteristična za naše podneblje, vidljiva od prvog trenutka kada se uključite u saobraćaj, neretko sa lošim epilozima.

  • Da li vam je u karijeri (ali i u privatnom životu) važnija brzina ili pouzdanost?

  Iako bi se brza vožnja na dva i četiri točka mogla ubrojati u neka od mojih omiljenih zadovoljstava, verujem da je pouzdanost onaj element koji brzini daje smisao. Brzina i visoke performanse mi ne znače mnogo ukoliko nisu dostignute pouzdano i bezbedno. Ova staza je, zapravo, idealno mesto gde sam se već imao prilike uveriti u najviše performanse testiranih vozila, dok naseljena mesta, definitivno, nisu mesta za to.

  Posmatrano u poslovnim okvirima, brzina odziva jedan je od osnovnih kvaliteta kompanije. Sa svojim saradnicima konstantno radim na unapređenju ove važne poslovne komponente kroz različite vidove optimizacije odlučivanja i korišćenjem postojećih baza znanja korisničke podrške. S druge strane, bez obzira na konstantno unapređenje brzine odziva, kvalitet pruženih informacija mora uvek biti na nivou izvrsnosti.

  • Da li, po vašem mišljenju, vozač koji prvi put vidi stazu može da nadmaši iskusnog vozača?

  Mislim da je nemoguće, budući da verujem da se iskustvo stiče vremenom. Ipak, siguran sam da, ukoliko mu je staza u krvi, vozač može dostići respektabilan rezultat. U ovom slučaju, staza je mesto gde novi vozač može samo praćenjem i posmatranjem usvajati određene kvalitete iskusnog vozača, dok je u poslovanju od esencijalnog značaja da se prepozna trenutak prenosa znanja zarad efikasnijeg i kvalitetnijeg dostizanja zajedničkih rezultata.

  • Vozači često moraju da menjaju taktike u toku trke. Da li ste i vi nekada bili u takvoj situaciji?

  Ceo život je, zapravo, podložan planiranju i promenama taktika u odnosu na plan. Krajnji cilj je dati najviše od sebe i pobediti u svakom novom izazovu, uz konstantno poštovanje konkurenata. Konkretno u vožnji, trenutne promene taktika su mi nekoliko puta spasle život u situacijama gde su drugi akteri napravili ozbiljne propuste i ugrozili sve učesnike.

  Sa poslovne strane, unapred definisane strategije koje su podložne promenama definitivno nisu dobro osmišljene i, kao takve, predstavljaju promašaj u kursu kojim se plovi. Naravno, nekada je neophodno odstupiti od definisane strategije, ali samo u manjoj meri, i to isključivo usled određenih okolnosti koje utiču na njeno uspešno sprovođenje.

  • Šta je to što je zajedničko dobrom vozaču i dobrom menadžeru?

  Gledanje uvek korak ispred, bezbednost zaposlenih, kao i saputnika u vozilu, uz staložen pristup rešavanju kriznih situacija. Dobar menadžer će uvek voditi računa da postavljene ciljeve dostiže vrednujući rad saradnika i dopuštajući im da se oprobaju u preuzimanju volana i na taj način obezbede prostor za lični razvoj i satisfakciju, koja dolazi sa ostvarenim uspehom.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE