Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BMW Biznis liga: Milan Sovilj, CBRE

  Održano je četvrto i poslednje kolo za sezonu 2022. godine u takmičenju u vožnji automobila, koje medijska kuća BIZLife organizuje uz podršku BMW Srbija – BMW Biznis liga, na NAVAK stazi. Najbolji iz sveta biznisa pokazali su da dobri menadžeri i dobri vozači imaju mnogo toga zajedničkog i odlično se snašli za volanom BMW sportskih i biznis mašina.

  Mudrost je identifikovati verovatnoću i efekat rizika

  Milan Sovilj, Head of Building Consultancy SEE, CBRE

  • Da li, po vašem mišljenju, vozač koji prvi put vidi stazu može da nadmaši iskusnog vozača?

  Vozačko iskustvo ne treba izjednačavati sa iskustvom na konkretnoj stazi. Posmatranje izolovanih kvalitativnih indikatora, bez sagledavanja konteksta i celine, otvara prostor za neinformisane odluke i nekompetenciju. Nije svako iskustvo relevantno i neretko u konačnici predstavlja skup loših navika koje magle šoferšajbnu.

  Milan Sovilj, Head of Building Consultancy SEE, CBRE

  Milan Sovilj, Head of Building Consultancy SEE, CBRE

  • Vozači često moraju da menjaju taktiku u toku trke. Da li ste i vi nekad bili u takvoj situaciji?

  Linearnost procesa je retka privilegija. Moderni zahtevi poslovnog okruženja zahtevaju prilagodljivost i sposobnost promene senzibiliteta u svakoj krivini i svakom pravcu. Zato je komunikacija univerzalno najbitnija kvalitativna odlika svakog suvozača i neophodna je kako u automobilu tako i u saobraćaju. Blagovremena, koncizna, precizna i konstruktivna razmena informacija okosnica je skladnih timova, koji na njoj grade kompleksnije forme kompaktnosti i efikasnosti.

  U okruženju zasnovanom na takvoj komunikaciji moguće je da se usudite da „vozite bez ruku”. Ipak, u svakoj vožnji neophodno je imati u vidu da u ekosistemu prioritizacije uzlaznih trendova i kompresovanih vremenskih instanci ne postoje okolnosti u kojima nismo eksponirani opasnosti od greške ili neuspeha, uz šansu da do njih ne dođe. Mudrost je identifikovati verovatnoću i efekat rizika, a zatim razviti delotvoran plan za njegovo adekvatno adresiranje.

  Milan Sovilj, CBRE

  Milan Sovilj, CBRE

  • Da li vam se nekad desilo da pomislite da ste izgubili kontrolu, ali ste ipak uspeli da se „vratite na stazu”?

  Smatram da je kontrola mit. Realnost je da smo svi prepušteni okolnostima koje ne možemo da kontrolišemo. Ispred nas je pretpostavka. Vožnju u okviru granica staze obezbeđujemo pažnjom, percepcijom i poštovanjem željenog pravca kretanja. Na nama je da odlučimo da li ćemo do cilja stići brzo ili pouzdano. Brzina i pouzdanost mogu biti podudarne do određene granice, ali se pouzdanost ni u jednoj profesionalnoj sferi ne postiže brzo. Zahteva obrazovanje, znanje, iskustvo, istrajnost, kao i širi spektar veština koje svako od nas individualno kombinuje u potrazi za najefikasnijim procesom i optimalnom marginom greške. Šampiona stvara razumevanje da je poraz neminovna posledica smelosti i da hrabrost tka uspeh porazima.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE