Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kriptovaluta, BlockFi, Worldcoin

  Još jedna kripto firma podnela zahtev za BANKROT posle kolapsa FTX-a

  Problematična kripto firma BlockFi podnela je zahtev za bankrot u SAD, jer dramatičan kolaps FTX-a nastavlja da odjekuje širom industrije.

  Kompanija je već zaustavila većinu aktivnosti na svojoj platformi, navodeći „značajnu izloženost“ FTX-u.

  BlockFi je rekao da traži sudsku zaštitu za restrukturiranje, izmirenje dugova i povrat novca za investitore.

  BlockFi je ranije ove godine primio sporazum o spasavanju od FTX-a pošto su vrednosti kriptovaluta pale.

  Međutim FTX, kripto berza, ovog meseca je naišla na sopstvene probleme, pošto su ljudi požurili da povuku novac sa platforme zbog sumnje u njene finansije.

  Bivši šef Sem Bankman-Frid, takozvani „kralj kriptovaluta“, podneo je ostavku i firma je proglasila bankrot. Kolaps je poljuljao veru u kripto industriju i izazvao nadzor regulatora.

  BlockFi, koji je nudio zajmove i druge finansijske usluge podržane kripto imovinom zajmoprimaca, opisao je kolaps FTX-a kao „šokantan“.

  Kripto rudarenje maliciozni programi

  Kripto (Pixabay)

  Koliko duguje BlockFi?

  U podnesku na sudu, BlockFi sa sedištem u Nju Džersiju rekao je da duguje novac više od 100.000 poverilaca. Kompanija je navela kripto berzu FTX kao svog drugog najvećeg kreditora, sa 275 miliona dolara dugovanja po kreditu koji je produžen ranije ove godine, piše BBC.

  Takođe duguje 30 miliona dolara američkom finansijskom regulatoru, Komisiji za hartije od vrednosti, koja je ranije ove godine utvrdila da kompanija nije pravilno registrovala svoje proizvode, kao i da je obmanula javnost o nivoima rizika u svom kreditnom portfoliju i kreditnoj aktivnosti.

  Poslovanje kripto firme BlockFi

  BlockFi je rekao da će prijava stečaja u poglavlju 11 da omogući kompaniji da razvije „plan reorganizacije koji maksimizira vrednost za sve zainteresovane strane, uključujući njihove cenjene klijente“.

  Kompanija je saopštila da ima skoro 257 miliona dolara u gotovini.

  „Od početka, BlockFi je radio na pozitivnom oblikovanju industrije kriptovaluta i unapređenju sektora. BlockFi se raduje transparentnom procesu koji postiže najbolji ishod za sve klijente i druge zainteresovane strane“, rekao je Mark Renzi iz Berkeley Research Group, finansijski savetnik kompanije.

  Kripto rudarenje

  Kripto (Pixabay)

  Osnovan 2017. godine, BlockFi se promovisao kao graditelj mosta između kriptovaluta i tradicionalnih finansijskih proizvoda. Osvojio je stotine miliona investicija od velikih tehnoloških investitora, uključujući Bain Capital Ventures i Tiger Global, poslednjih godina. Prošle godine, kako su vrednosti kriptovaluta porasle, rekao je da upravlja imovinom od više od 15 milijardi dolara.

  To nije jedina kompanija koja je pogođena nakon što su cene kriptovaluta pale ranije ove godine. Vrednost najpoznatije digitalne valute, bitkoina, pala je sa više od 64.000 dolara pre godinu dana na manje od 20.000 dolara u junu.

  Celsius Network i Voyager Digital su među firmama koje su takođe podnele zahtev za bankrot.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE