Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Blizu 200 miliona noćenja turista u EU rezervisano preko onlajn platformi

  Broj turista, odnosno ljudi koji su putovali u prvih šest meseci ove godine bio je znatno veći nego prošle godine.

  Za prvih šest meseci ove godine u EU je zabeleženo 199 miliona noćenja u smeštajima rezervisanim preko Airbnb-a, Booking.com, Ekpedia grupe ili Tripadvisora, objavio je danas Eurostat.

  To je povećanje od oko 138 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, a rezultati ove godine su na nivou 2019., kada je od januara do kraja juna bilo 193 miliona noćenja gostiju.

  Nakon postepenog oporavka broja rezervacija tokom druge polovine 2021., u prvoj polovini ove godine, rezervacije su po prvi put dostigle i premašile nivo pre pandemije.

  U prvom kvartalu rezervisano je 67,4 miliona noćenja, u poređenju sa 27,1 miliona u istom periodu 2021. kada je u velikoj meri putovanje zbog Kovida-19 bilo ograničeno i 64,5 miliona noćenja u 2019. godini.

  Više turista nego prošle godine

  Broj turista je porastao na 132 miliona noćenja u drugom kvartalu, u poređenju sa 56,7 miliona u 2021. i 128,8 miliona u 2019.

  Dok poređenja sa 2021. pokazuju snažan oporavak u svim EU zemljama, Francuska i Španija imale su po pet regiona sa više od milion noćenja gostiju rezervisanih putem onlajn platformi u prvom kvartalu 2022. godine.

  Italija je imala dva regiona, a Austrija, Poljska i Portugal po jedan region.

  Na listi 15 najboljih regiona nalaze se alpski, kao što su Tirol u Austriji i Rona-Alpi u Francuskoj, gde je 2019. godine u prvom kvartalu registrovano 42,2 odsto, odnosno 31,5 odsto noćenja.

  Nakon ova dva, među turistima su od početka godine bili popularni regioni duž Mediterana, Provansa-Alpi-Azurna obala, ali i Katalunja i Andaluzija, kao i Kanarska ostrva.

  Rona-Alpi u Francuskoj i Kanari u Španiji imali su više od četiri miliona noćenja.

  Iz kojih zemalja nam dolazi NAJVIŠE TURISTA? Region i Rusija prednjače

  Izvor: BIZLife, Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE