Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Blic: Vanredni izbori na proleće?

  Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić razgovarao je sa saradnicima i sve je bliže da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora na proleće, saznaje Blic.

  Predsednik Vučić je, prema saznanjima Blica, na ovu temu razgovarao u nedelju kasno uveče sa vrhom svoje stranke. On je okupio ljude od poverenja i poručio im da je spreman da odmah nakon lokalnih izbora u Lučanima, 16. decembra, donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, kaže sagovornik lista.

  Isti izvor navodi i da je Vučić dao nalog predsedsedniku Izvršnog odbora SNS Darku Glišiću da podiže stranačku infrastrukturu u tu svrhu. Vučić je dao nalog svim stranačkim organima da budu spremni za izbore na proleće.

  Većina naprednjaka koji su bili na sastanku s Vučićem, podržala je odluku o raspisivanju vanrednih izbora. Trebalo bi da se održi još nekoliko sastanaka i da konačna odluka bude doneta do kraja sledeće nedelje, tvrdi sagovornik.

  Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar za Blic kaže da veruje da postoje realne šanse da do tih izbora dođe, ali da ta odluka nije ni pri kraju da bude doneta.

  Vučić i SNS će raspisati ili neće te izbore vodeći računa o rešenju kosovskog problema i ustavnim reformama. Šanse rastu ako na vidiku bude rešenje između između Beograda i Prištine. Logički sled je da se ide na izbore, pa na rešavanje statusa Kosova, navodi Klačar.

  Vlada je Skupštini poslala nacrt ustavnih amandmana, a kako se to sad privodi kraju, Klačar kaže da ne bi bilo iznenađenje da se ustavni referendum spoji sa vanrednim izborima.

  Sa vanrednim parlamentarnim izborima na proleće opozicija ne bi imala dovoljno vremena da se organizuje, zaključuje Bojan Klačar za Blic.

  Svi parlamentarni izbori od dolaska SNS na vlast:

  6. maj 2012.
  16. mart 2014.
  24. april 2016.
  Proleće 2019?

  Izvor: Blic

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE