Biznis sa garažama PROCVETAO "preko noći"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Biznis sa garažama PROCVETAO “preko noći”

  Potražnja za garažama, naročito u Beogradu, preko noći je drastično porasla. Cena kirija za garaže može da se kreće od 50 do 200 evra za mesec dana.

  Zbog toga su oni koji su uložili novac u ovu nekretninu, posebno u Beogradu gde postoji veliki nedostatak parking mesta, napravili dobar potez, tvrde prodavci nekretnina.

  Cene garaža za izdavanje u Beogradu se kreću od 50 do 100 evra, a najveći broj njih se izdaje za 80 evra. Neke luksuznije koštaju i do 200 ili 300 evra.

  “Standardna garaža u Beogradu košta oko 80 evra i ima oko 15 kvadrata. Postoje garaže koje se naplaćuju oko 150 evra spadaju u luksuznije, jer imaju daljinsko upravljanje, video nadzor. One koje su još skuplje, koštaju i do 200 i 300 evra, imaju velike kvadrature poput prosečnih stanova. One se često uzimaju i za određene poslove i delatnosti. Neverovatno ali, za parking mesto i garažu potrebna ista količina novca. Ali se dobija samo parking otvorenog tipa, najčešće u dvorištu zgrada”, kažu za iz agencije za nekretnine.

  Najveći broj garaža za prodaju u glavnom gradu nalazi se na Zvezdari, Vračaru i Novom Beogradu, pokazuju podaci sajtova agencija za nekretnine.

  Po kvadratu 850 EUR

  “Prosečna cena garaža u Beogradu kreće se oko 850 evra po kvadratu. Generalno, najveći broj garaža ima cenu od 8.000 do 10.000 evra. U pojedinim luksuznim blokovima, garaže od 12 metara kvadratnih koštaju do 20.000 evra. Ipak, to su takođe retkosti, a najviše je onih prosečnih”, kažu iz agencije.

  Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) za poslednji kvartal prošle godine, zabeleženo je povećanje broja prometovanih garažnih prostora za 17,7 odsto u odnosu na treći kvartal.

  Po gradovima, porast prometa garažnih prostora zabeležen je u Novom Sadu 26,2 odsto, Nišu 28,6 odsto i Beogradu 16,2 odsto, dok je u Kragujevcu broj prometovanih garažnih prostora ostao praktično isti, navodi se u zvaničnoj analizi.

  Izvor: Mondo

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE