Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife-ovih „30 ispod 30“: Marija Milanović, Fashion Company (VIDEO)

  Marija Milanović (27) radi u najvećoj modnoj ritejl kompaniji u jugoistočnoj Evropi – Fashion Company. Kao junior brend menadžer, zadužena je za brendove Tommy Hilfiger i Patrizia Pepe.

  Marija Milanović završila je Fakultet organizacionih nauka i svoje prve poslovne korake započela odmah po završetku studija, pre pet godina, upravo u Fashion Companyju. „Bila sam deo tima koji vodi multibrend koncept Fashion&Friends, a od pre nekoliko meseci nalazim se na poziciji Junior Brand Managera”, počinje razgovor za BIZLife.
  • Šta mislite da vas je izdvojilo u odnosu na vašu generaciju? Šta je prevagnulo da budete poslovno istaknuti pre svoje 30. godine?

  Ono što smatram da svaka mlada osoba treba da poseduje, a ujedno se trudim da i sama negujem te osobine kod sebe, jeste neprekidan rad na sebi, formalno obrazovanje, istrajnost i proaktivnost. Mislim da je jedino promena konstantna i, u skladu sa tim, smatram da bez prilagođavanja promeni i izlaska iz zone komfora nije moguć ni napredak. Takođe, veoma je bitno da se sa strašću radi svoj posao, jer na taj način dajemo najviše od sebe, a tada ni rezultati ne mogu izostati.

  Za deset godina vidim sebe kao vlasnika jednog od vodećih brendova u regionu, lidera i eksperta u toj oblasti, nekoga ko uvodi promene i optimizuje procese i, pre svega, razvija druge mlade lidere

  • Kažu da se sreća zaslužuje. Kako ste je vi zaslužili?

  Smatram da smo isključivo mi sami odgovorni za sreću u svom životu i da smo mi tvorci sopstvene sudbine, kako poslovno tako i privatno. Moja sreća je bila izuzetna mentorska podrška i tim koji me je dodatno podsticao i motivisao. Ako znamo šta želimo, čvrsto stremimo ka tome, posvećujući puno truda i energije, željeni rezultat ne može izostati, a sa njime ni sreća.

  • Koji je vaš savet za mlade kolege – kojim putem da se probiju?

  Ja sam svoj poslovni put započela stručnom praksom dok sam još bila na studijama. Veoma je bitno opredeliti se za adekvatnu kompaniju i oblast poslovanja u skladu sa interesovanjima. Veliki broj kompanija nudi ovakav vid usavršavanja i razvoja mladih ljudi.

  Smatram da je, pored velikog truda, rada i energije, koje je neophodno uložiti da biste uspeli da savladate sve poslovne procese na najefikasniji način, veoma bitna preduzimljivost, kao i želja za unapređenjem poslovnih procesa i brzo prilagođavanje promenama, što će kompaniji doneti velike benefite, budući da, koliko dajemo, toliko i dobijamo zauzvrat.

  • Korporacija ili privatno preduzetništvo?

  Za početak karijere moj izbor je bila korporacija, što bih svima i preporučila. U korporaciji imate tu mogućnost da steknete znanja i iskustva u različitim oblastima – razumevanje organizacione strukture i kulture, mogućnost rada u različitim sektorima i zatvaranje celokupnog kruga poslovanja, timski rad i saradnja, sticanje veština u međuljudskim odnosima, što mislim da je posebno važno kod održavanja zdravog biznisa, liderstvo… To je rad u dinamičnom okruženju koji nam pruža vrlo dobru osnovu za formiranje samostalnog poslovnog poduhvata u budućnosti.

  • Verujete li u to da mladi mogu da promene ustaljenu poslovnu kulturu?

  Verujem da svaka generacija sa sobom donosi niz njima svojstvenih shvatanja, pristupa i uverenja i generalno mislim da razvoj i napredak podrazumevaju konstantno prilagođavanje promenama i izlazak iz zone komfora. Uz adekvatnu podršku menadžmenta, verujem da sa svakom novom generacijom možemo nešto novo da naučimo i da koračamo u skladu sa vremenom i mogućnostima. Svakako, smatram da su idealan spoj iskustvo i nove, sveže ideje.

  • Šta vas je konkretno opredelilo za to da se profesionalno razvijate u našoj zemlji, a ne u inostranstvu?

  Pre svega, porodica, prijatelji i neizmerna ljubav prema svojoj zemlji, kulturi i načinu života. Takođe, smatram da naša zemlja pruža veoma kvalitetan i širok spektar visokog i akademskog obrazovanja, koji nam omogućava da steknemo velika znanja u željenim oblastima. Pored toga, sa razvojem tržišta rada u poslednjih nekoliko godina, otvorile su se mnoge mogućnosti gde mladi ljudi mogu da se profesionalno razvijaju na adekvatan način.

  • Kada govorimo o poslu, kako vidite sebe za deset godina?

  S obzirom na to da je moj posao vezan za brend menadžment u modnoj industriji, za deset godina vidim sebe kao vlasnika jednog od vodećih brendova u regionu, lidera i eksperta u toj oblasti, nekoga ko uvodi promene i optimizuje procese i, pre svega, razvija druge mlade lidere.

   

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: Fashion Company

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE