BIZLife lista "30 ispod 30": Marko Đorđević, Yuhor (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Marko Đorđević, Yuhor (VIDEO)

  Marko je rođe u carskom gradu Nišu, gde je i stekao zvanje master ekonomiste na Ekonomskom fakultetu. Osim zapaženih akademskih rezultata, tokom studentksih dana bio je i stipendista Fonda za Mlade talente “Dositeja” kao jedan od najboljih studentaa u Srbiji, zatim nemačke fondacije “Konrad Adenauer Stifung” i fonda “Pokreni se za budućnost”

  Kompaniji Delta Holding pridružuje se 2017. godine kao polaznik V generacije programa Mladi lideri i svoju poslovnu karijeru započinje na poziviji asustenta Key Account menadžera, u jednoj od najvećih mesnih industrija u Srbiji, u fabrici “Yuhor”. SVoje dalje angažovanje u okviru kompanije i brenda “Yuhor” nastavlja kao Key Account i Business Developlment Manager, a zatim, nakon značajnih aktivnosti i rezultata, postaje direktor za razvoj poslovanja, gde trenutno svakodnevno radi na unapređivanju tržišne pozicije “Yuhor”-a.

  Marko je stava da rad i znanje uvek pobeđuju, a navodi da mu lične vrednosti – isporučivanje kvaliteta i dugoročno posvećeni odnos prema poslu – dodatno pomažu da se razvija u kompaniji koja neguje iste vrednosti. Iz iskustva tvrdi da je za Delta Holding poželjna kompanija za svakog mladog čoveka koji žele da se razvija, uči i gde zaista ima priliku da izraste u pravog profesionalca u svojoj oblasti.

  U slobodno vreme Marko voli da se druži zsa prijateljima u prirodi, ne propušta priliku da sa igra fudbal, ali voli da izučava istoriju i učestvuje u kvizovima znanja.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Verujem da to nije bio samo jedan trenutak, već skup velikog broja trenutaka koje sakupljamo i nosimo u sebi od malih nogu. To su stvari koje nosimo iz porodice, škole, prijateljstava, sporta, a reflektuju se u vidu vaspitanja, obrazovanja, vrednosti, karaktera, a koje nas, na kraju, oblikuju u jednu ličnost, zbog koje smo tu sad gde jesmo.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Citiraću ovde predsednika Upravnog odbora naše kompanije, a to je da isključivo znanje razdvaja uspešne od neuspešnih i zato samo: „Znanje, znanje, znanje!”

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Moram da priznam da ne maštam o „mentoru iz snova”. Sa ponosom uvek ističemo da u Delti rade ljudi koji su pravi profesionalci, od kojih možete mnogo da naučite. Iz ličnog iskustva to mogu da potvrdim, jer trenutno u Yuhoru sarađujem sa kolegama koji važe za izuzetne profesionalce iz svojih oblasti i svakodnevno učim od njih. Ubeđen sam da su i oni zaslužni za ovo priznanje i moje učešće u ovom sjajnom projektu BIZLifea i ovim putem ih i pozdravljam.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  U životu ste uspešni ukoliko ste dobar čovek i dobar profesionalac. Za sreću su, osim uspeha, potrebni i porodica, ljubav i prijatelji.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Verujem da je praksa uz adekvatno obrazovanje dobitna kombinacija. Mogu to da povežem sa programom „Mladi lideri”, čiji sam bio polaznik. Iako program nije praksa, već zaposlenje, iskustvo koje sam tu stekao upravo zbog praktičnog rada pomoglo mi je da danas budem profesionalac u svom poslu. I zato, ukoliko bih morao da biram iz ove perspektive, prednost bih dao praksi, u svim njenim oblicima.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Imajući u vidu da volim to što radim, kao i dinamiku posla, broj sati može da varira, ali na kraju bitno je da uživate u tome što radite i ne gledate na sat dok posao obavljate.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Samodisciplina – sposobnost da u današnjem svetu i ritmu, u svakoj situaciji maksimalno istrajete i obezbedite izvrstan kvalitet obavljenog posla, usluge, proizvoda – čini vas različitim od drugih.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Ambiciozna, kreativna i uporna. Ona koja ne preza da kaže šta želi i kako se oseća.

  Izvor: BIZlife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE