Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Kristina Jevtić, SHL Srbija Product Lead i Senior HR Consultant, Atria Group SEE

  Kristina Jevtić je završila Master studije u oblasti radne i poslovne psihologije na Univerzitetu Kingston, u Londonu, na polju istraživanja uticaja organizacione kulture na različite poslovne ishode. Psihološku karijeru započela je u javnom sektoru pružajući usluge savetovanja ranjivoj populaciji, uz rad na njihovoj prevenciji i očuvanju mentalnog zdravlja. Nakon završenih master studija, zaposlila se u kompaniji u Londonu, gde je radila kao konsultant za zapošljavanje u IT sektoru. Njeno međunarodno radno iskustvo, uključujući i iskustvo u skandinavskim zemljama, dodatno je oblikovalo njeno znanje i veštine u radu sa profesionalcima iz IT industrije. Na ovaj način profilisala se iz oblasti selekcije i regrutacije, upravljanja talentima i razvojem liderstva, istovremeno gradeći svoju poslovnu mrežu širom sveta.

  Danas u Atria Groupi SEE Kristina je na poziciji SHL Srbija Product Leada i Senior HR konsultanta. Njena uloga je upravljanje SHL konsaltingom u Srbiji i razvoj HR prakse kroz rešenja koja su prilagođena poslovnom kontekstu, kao i održavanje visokog nivoa profesionalnog odnosa sa HR partnerima. Kristina je kompetentna u korišćenju svih SHL rešenja za upravljanje talentima kako bi pomogla organizacijama da što efikasnije unaprede svoju poslovnu praksu.

  Kristina je nosilac međunarodnih nagrada i stipendija: stipendija „Dositeja” Ministarstva omladine i sporta u Srbiji, kao i Kingston Business School Dean’s Postgraduate Scholarship u Londonu.

  Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?

  I kada sam odlazila iz Srbije, nikad to nije bio motiv bega. Sticala sam internacionalna iskustva, imala sam više očekivanja od sebe i želela sam da se razvijam u različitim smerovima, ali sam se uvek rado vraćala.

  Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?

  U ranom školskom uzrastu pokazala sam afinitet prema sportu. Vrlo brzo sam počela da se bavim atletikom, čime je moj san oduvek bio da budem najbrža žena na 400 m. Postala sam u Srbiji i Evropi, ali se ambicija preusmerila. 😊

  Omiljeni predmet u školi?

  Nisam imala omiljeni predmet, imala sam omiljene profesore. Moja druga ljubav je psihologija, što sam otkrila tokom studija.

  Poslovni uzor?

  Uvek i zauvek će moj uzor biti Vera Nikolić. Žena koja je razvila moj najveći talenat, otvorila vrata sveta i naučila pravim vrednostima. To je pravi odnos prema mladima.

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE