Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Jovana Pijanec, menadžer Odeljenja za projekte i analizu, OTP banka Srbija

  Do dolaska u banku, 2017. godine, bila je tri godine na poziciji projektnog menadžera, pre svega usmerena na IT projekte u kompaniji sTech d. o. o., koja je deo UNIQA grupacije, gde je ujedno i otpočela svoju karijeru.

  Timu OTP banke priključila se na poziciji starijeg biznis analitičara u Službi za biznis analizu DPA odeljenja. Vrlo brzo je napredovala na poziciju eksperta za projekte i analizu, sa usmerenjem na projekte iz sektora resursa. Zahvaljujući zavidnom nivou planiranja i koordinacije aktivnosti, kao i odličnom pristupu i brzini u rešavanju problema, od 2018. godine upravlja i timom sa pozicije biznis partnera za projekte i analizu, zadužena za Sektor poslova sa privredom.

  Završila je Fakultet organizacionih nauka. Kao timski igrač i lider koji sa lakoćom uspostavlja dugoročne odnose sa kolegama i sa vendorima, poseduje i izražene komunikacijske sposobnosti, ekspertsko znanje, odgovornost i usmerenost na rezultate. Ukratko, u banci Jovana rukovodi odeljenjem i učestvuje u koordinaciji i realizaciji projekata i aktivnosti radi ostvarenja definisanih ciljeva, a kroz implementaciju regulatornih, poslovnih, procesnih i tehničkih promena i u skladu sa strategijom banke i zahtevima menadžmenta.

  Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?

  Zbog porodice, prijatelja i kolega sa kojima svakodnevno sarađujem i koji me čine srećnom. Naravno, na razvoj moje karijere imao je uticaj i fakultet, koji sam želela da završim i koji mi je bio dobro polazište za prvi posao i usmerenje, pa bih taj izbor koji sam tada napravila istakla kao pravi. Danas sam na ovoj poziciji zahvaljujući tom obrazovanju, ali i kompanijama koje veruju mladim ljudima, dozvoljavaju kreativnost, motivišu i stimulišu dalji lični razvoj. Verujem da svako uz dobru motivaciju i podršku okruženja može uspeti i ostvariti svoje snove, jer pozitivan pristup i timski duh otvaraju svaka vrata.

  Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?

  Verujem da je situacija slična kao i kod drugih, odnosno da je to najčešće nešto što je dijametralno suprotno od onoga što smo mi danas. Dakle, u mom slučaju – balerina.

  Omiljeni predmet u školi?

  Definitivno ‒ matematika.

  Poslovni uzor?

  Najveća podrška, a istovremeno i uzor, jesu članovi moje porodice.

  Iz profesionalne sfere, to je, definitivno, Mirjana Marinković, moja prva menadžerka i mentor.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE