BIZLife lista "30 ispod 30": Jovana Mišić, direktor Sektora za regrutaciju i selekciju, Mercator-S

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Jovana Mišić, direktor Sektora za regrutaciju i selekciju, Mercator-S

  Tokom studija psihologije radila je kao istraživač u Laboratoriji za eksperimentalnu psihologiju, gde je kasnije imala priliku da vodi svoju istraživačku grupu i oproba se u ulozi mentora. Na četvrtoj godini studija započela je svoju profesionalnu karijeru, najpre kao praktikant u Sektoru regrutacije i selekcije u kompaniji Mercator. Ubrzo je postala saradnik za selekciju i regrutaciju i tokom dve godine rada na toj poziciji aktivno se bavila masovnom selekcijom, ali i razvojem kanala regrutacije. Učestvovala je u osmišljavanju koncepta talent programa “Generacija 2018” i celokupnom vođenju grupe od 20 mladih talenata kroz ceo program i aktivnosti. Protekle godine unapređena je u specijalistu za selekciju i aktivno se bavila redefinisanjem i koordinacijom samog procesa, unapređujući metode procene i iskustva kandidata. Ove godine postala je direktor Sektora za regrutaciju i selekciju i sada vodi tim od sedam ljudi i bavi se razvojem procesa regrutacije, sa posebnim akcentom na Employer Branding, i razvojem procesa Talent Acquisition.

  Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?

  Zato što sam još tokom studija dobila priliku da svoju karijeru započnem i dalje kontinuirano razvijam u jednoj velikoj kompaniji, koja mi konstantno nudi izazovno radno okruženje.

  Šta ste želeli da budete kada ste bili mali?

  Oduvek su me zanimale prirodne nauke, naročito tokom osnovne škole. Zapravo, sviđao mi se način razmišljanja tokom rešavanja raznih zadataka iz matematike i fizike. Otuda se javila želja da postanem nastavnik matematike. Međutim, krajem osnove škole, počinje da se javlja interesovanje o tome zašto naš mozak funkcioniše baš na način na koji funkcioniše, kako se to misli, pamti i odlučuje, a kako se razvijaju emocije i slično. Rezultat su studije psihologije, gde sam zadovoljila i svoju analitičku i svoju socijalnu stranu.

  Omiljeni predmet u školi?

  U početku je to bila matematika, a kasnije i psihologija. Na poslu sam, zapravo, pronašla način da objedinim sva svoja interesovanja, da ih dalje istražujem i nadograđujem, naročito kroz oblasti kao što su People Analytics i sl.

  Poslovni uzor?

  Svako ko strastveno radi ono što voli, inicira i razvija hrabre ideje i nesebično deli znanje i iskustva.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE