BIZLife lista "30 ispod 30": Jelena Stojiljković, Strauss Adriatic (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Jelena Stojiljković, Strauss Adriatic (VIDEO)

  Jelena Stojiljković je rođena 3. januara 1991. godine, u Beogradu. Po završetku osnovne škole, upisuje Prvu ekonomsku školu, nakon koje počinje studije na Fakultetu organizacionih nauka. Nedugo po dobijanju diplome osnovnih akademskih studija, 2014. godine, dobija prvo zaposlenje i oprobava se u bankarskom sektoru.

  Budući da je u međuvremenu upisala master studije, odlučuje da napravi zaokret prema onome čime zaista želi da se bavi u životu i započinje svoju poslovnu karijeru u HR sektoru. Kroz rad u više multinacionalnih kompanija, na različitim pozicijama, prikuplja iskustvo i znanje o radu i brizi o zaposlenima, procesima selekcije i, najvažnije, izgradnji uspešnog tima.

  U drugoj polovini 2020. godine dolazi u kompaniju Strauss Adriatic, na poziciju HR Business Partner, gde pored obaveznih i standardnih poslova HR sektora preuzima odgovornost za regrutaciju budućih zaposlenih, ali i organizaciju procesa njihove adaptacije na novo radno okruženje, učestvuje u kreiranju edukacije i praćenju razvoja zaposlenih, kojima na taj način pomaže da steknu nove veštine, kao i da već postojeće unaprede i podignu na viši nivo.

  Pre početka svoje poslovne karijere, Jelena je učestvovala u mnogim programima i seminarima neformalnog obrazovanja, kao i na nekolicini stručnih praksi, za koje smatra da su veoma važne za svaku mladu osobu prilikom sticanja neophodnog iskustva kako bi se poslovna karijera započela baš onako kako treba.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Prelomni trenutak je, definitivno, bila 2018. godina, kad sam odlučila da napustim kompaniju u kojoj sam bila zadovoljna, ali ipak sam rešila da izađem iz svoje zone komfora, jer sam smatrala da je to ispravna odluka. Od tog trenutka sam bila u potrazi za poslom koji će mi u potpunosti odgovarati. Nije bilo lako, ali sada sam zahvalna toj odluci, jer sam pronašla ono što sam tražila. Tražila sam kompaniju koja je ponosna na svoj brend, koja proizvodi kvalitetne proizvode i, najvažnije, kojoj su zaista bitni odnosi, organizaciona kultura, komunikacija. To sam, definitivno, pronašla u Strauss Adriatic-u. A kao ljubitelju Doncafe-a, dobila sam i više: miris kafe u kancelariji, svakog dana!

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Do sada se potvrdilo ono čuveno da se trud uvek isplati. Treba se pomeriti iz pozicije udobnosti, koja možda samo naizgled tako deluje, biti hrabar, ali i istrajan u onome što radiš.

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  To bi, definitivno, bila Ivana Canić, ali to ne kažem zato što mi je nadređena, već zato što sam imala prilike i ranije tokom karijere da sa njom sarađujem. Dopada mi se način na koji pristupa poslu i ljudima generalno. Postavlja se tako da je svaki problem rešiv, da se iz svega nešto nauči i dopusti da sâm pronađeš svoj put ili način.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Da uživaš u onome što radiš, da se u tome pronalaziš i da svakom problemu pristupaš kao izazovu, a da rešavanjem stekneš onaj osećaj da si prešao novi nivo.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Ranije sam mislila da je obrazovanje sve, a onda vremenom shvatila da je praksa, ipak, presudna.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Prošle godine smo naučili da osam sati računamo i na drugačiji način, važno je samo da se sve dogovoreno i ispuni.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Biti pozitivan, zahvalan na pruženoj prilici, otvoreno pristupati svim ljudima i novim zadacima.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Savremeni, traže konstantno nešto novo, ne prihvataju „status quo”, kreativni su, inovativni, preduzimljivi.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE