Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista „30 ispod 30“: Jelena Jugović, Generali (VIDEO)

  Nakon završenih osnovnih studija na Fakultetu organizacionih nauka, smer informacioni sistemi i tehnologije, Jelena na istom fakultetu završava i master studije, smer poslovna inteligencija. Upravo tu otkriva svoju strast prema analizi, pronalaženju šablona i zakonitosti u podacima.

  Videvši priliku da nastavi sa učenjem i razvijanjem, zapošljava se u Generali Osiguranju Srbija. Na poziciji specijaliste za iskustvo klijenata, bavila se različitim izveštavanjima i analizama, kao i unapređivanjem procesa, uvođenjem inovacija i pronalaženjem načina za rešavanje izazova eksternih i internih klijenata.

  Uporedo sa poslom, završava mini master program Data Science održan u saradnji Assicurazioni Generali S.p.A. i Institutom politehnike u Milanu, čime usavršava svoje znanje stečeno na master studijama.

  Njen potencijal prepoznat je i na globalnom nivou, s obzirom na to da je jedan od polaznika Future Owners talent programa na nivou Generali Grupe. Kroz tu inicijativu ima priliku da se dodatno usavršava i razvija kroz različite internacionalne projekte, obuke i treninge.

  Trenutno je na poziciji Data Scientist i radi na tome da svi postanu svesni važnosti podataka i da na osnovu njih donose odluke koje će unaprediti procese i poslovanje.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Na master studijama otkrila sam šta je to što me najviše inspiriše u radu i pričinjava mi zadovoljstvo. Odmah zatim usledilo je zaposlenje u kompaniji u kojoj radim, koja prepoznaje i vrednuje potencijal i koja me osnažuje da nastavim na svom putu.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Ma koliko kvalitetan, pojedinac ne može da parira dobro uigranom timu. Uz podršku i timski rad uvek se stiže makar jedan korak dalje.

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Milica Jelenić, kao neko ko predvodi primerom, otvoreno komunicira, ukazuje na prednosti i prostor za napredak, nesebično deli znanje i u ključnim momentima daje vetar u leđa.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Verujem da je krajnji cilj baviti se onim što voliš i što te pokreće, naći balans između privatnog i poslovnog i uvek donositi odluke koje će osigurati miran san.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Obrazovanje. Iako se u praksi, zapravo, najviše nauči, obrazovanje je ključno u razvijanju svesti.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Moje radno vreme je 8 sati mada često i svoje slobodno vreme koristim za dodatne edukacije i istraživanja.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Preuzimanje odgovornosti.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Generacija koja zna da na svako pitanje postoji odgovor i da uvek postoji više od jednog načina da se cilj ostvari.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE