BIZLife koktel petkom: Tequila Sunrise (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife koktel petkom: Tequila Sunrise (VIDEO)

  Tequila Sunrise je jedno od onih pića koje je imalo svoj veliki trenutak. Popularan u barovima 70-ih i 80-ih, samo je skliznuo na listu na papirnim jelovnicima ili u all-inclusive barove.

  Poput boja zalaska sunca na smogu, njegovo poreklo je maglovito. Govori se da je ovo piće izmislio zbunjeni barmen u San Francisku koji je boravio u baru, pio sa nekoliko prijatelja dok šef nije ušao oko 9 ujutru. Zvuči malo verovatno.

  Svi znakovi ukazuju na potencijal koktela u post-revolucionarnom Meksiku. Dok je prohibicija gušila američku kulturu koktela, oni koji su želeli da se prepuste piću išli ​​su na drugo mesto. Jedno od takvih mesta bio je Hotel Agua Caliente, hodajuća distanca za Amerikance žedne nečeg više od ledenog čaja. Koktel je nastao kao popularna zabava – idem da pijem u zoru. Možda.

  Tekuila Sunrise ima istoriju. Ali više od toga, ima jednostavnost – samo tri sastojka: tekila, sok od pomorandže i grenadin. Rođen u doba koje nije poznato po svojim koktelima, piće i dalje stoji.

  Ovo je klasik koji u najgorem slučaju – jeftina tekila, prerađeni sok i veštački grenadin – ne može biti ništa drugo do glavobolja u čaši i teško je uživati. Međutim, kada se ovaj koktel napravi pravilno, sa svežim sastojcima i visokokvalitetnom tekilom, to može biti pravo čudo.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE