Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife „30 ispod 30“: Ivan Petrović, preduzetnik, „Workpuls“ i „WorkChain“

  Ivan je rođen 1991. godine, i prvi deo svog života proveo je na Kanarevom brdu, gde je završio OŠ „Ivo Andrić“. Ivan je još u osnovnoj školi razvio ljubav prema računarima, koju je malo zapostavio tokom srednje škole kako bi se posvetio zabavi i druženju. Prvu godinu srednje škole pohađao je u gimnaziji „Milutin Milanković“ kao stipendista, nakon čega se prebacio u XIV beogradsku gimnaziju.

  Tokom studija je imao par „hakerskih” izleta , nakon čega je shvatio da želi da se bavi nečim konkretnim. Iako nije znao kakav proizvod tačno želi da napravi, znao je da taj proizvod mora da ima svrhu i da koristi brojnim kompanijama i ljudima. Može se reći da je u tome uspeo, s obzirom na to da je osnivač uspešnog startapa „Workpuls“, platforme za praćenje radnih aktivnosti zaposlenih, kao i „WorkChain-a“, iza koga stoji „Ethereum“ blockchain platforma uz pomoć koje se, umesto korišćenja tradicionalnog načina isplaćivanja, zaposlenima automatski isplaćuju plate.

  Ima li nešto čega ste se odrekli kako biste stigli gde ste sada?

  Ne bih rekao da sam morao ičega u potpunosti da se odreknem, ali sam svakako morao da odredim prioritete na drugačiji način i posvetim malo više pažnje svom biznisu kako bi on uspeo.

  Da li je uspeh stigao do vas, ili ste vi „stigli“ uspeh?

  Uspeh i ja smo se našli na pola puta. Moja upornost je svakako doprinela tome, ali ne mogu reći da nisam imao sreće u biznisu, tako da je na neki način i uspeh stigao do mene.

  Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Posle nekoliko ideja i vremena koje je bilo potrebno da bih svoj biznis doveo do nivoa na kome je sada, definitivno sam se naučio strpljenju.

  Šta je krajnji cilj?

  Ne bih mogao još uvek da odredim konkretan krajnji cilj. Idem korak po korak, dostižem neke manje ciljeve dok se taj krajnji u potpunosti ne iskristališe.

  _________________________________________________________

  Lično

  Omiljeni predmet u školi? Tehničko

  Prvi posao? Software Developer

  Poslovni uzor? Rajan Fajf, takođe i mentor

  Pesma kao moto? Pitbull ft. Kristina Agilera – “Feel This Moment” – zbog stihova “ask for money get advice, ask for advice get money twice”

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE