Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bivšem šefu Žandarmerije funkcija u JP Srbijašume

  Bivši šef srpske Žandarmerije, general u penziji Bratislav Dikić nalazi se na čelu šumskog gazdinstva Niš, objavljeno je na sajtu Javnog preduzeća Srbijašume.

  Televizija Insajder uputila je pitanje kabinetu direktora ovog javnog preduzeća šta Dikića tačno kvalifikuje da upravlja sa 55.938 hektara državne šume, imajući u vidu da se prethodno bavio policijskim poslovima, ali kako su objavili, odgovor nisu dobili.

  Insajder podseća da ovo nije prva Dikićeva funkcija u Srbijašumama i da se isti slučaj desio 2021. godine kada je bio na poziciji pomoćnika generalnog direktora što su potvrdile objavljene fotografije i saopštenja o sastancima rukovodstva tog javnog preduzeća.

  Analizom podataka sa sajta preduzeća, vidi se da su svi drugi direktori gazdinstava ili diplomirani inžinjeri šumarstva ili imaju titule master šumarstva, dok se kod Dikića ne navodi nijedna titula.

  Dikić je bivši komandant Žandarmerije koji je uhapšen u oktobru 2016. godine u Crnoj Gori sa još 15 osoba zbog sumnje da su u toku tadašnjih parlamentarnih izbora planirali da širom te zemlje izvedu terorističke akcije.

  U maju 2019, pred Višim sudom u Podgorici, osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora za krivična dela „terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranja kriminalne organizacije“, ali je nakon žalbe Apelacioni sud Crne Gore ukinuo presudu.

  Dikić je komandant Žandarmerije postao 2009, smenjen je početkom jula 2013, nakon medijskih napisa da je umešan u organizovani kriminal i reketiranje, a neposredan povod za razrešenje je bilo hapšenje jednog pripadnika Žandarmerije zbog sumnje da je ubio i zapalio dve osobe u blizini Jagodine.

  Izvor: Beta, Insajder

  Foto: BIZLife, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE