Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Bitkoin NE VREDI NIŠTA i nema dokaza da je blokčejn korisna tehnologija“

  Autor je svetskog bestselera „Crni Labud“ Nasim Taleb, koji je svojevremeno verovao da je bitkoin obećavajuća nova valuta, jer ga nije kontrolisala vlada, oštro je iskritikovao ovu digitalnu imovinu, rekavši da „ne može da bude ni kratkoročno ni dugoročno skladište vrednosti“.

  „U svojoj trenutnoj verziji, uprkos uzbuđenju, bitkoin nije uspeo da zadovolji pojam valute bez vlade (pokazalo se da čak nije ni valuta), ne može biti ni kratkoročno ni dugoročno skladište vrednosti (njegova očekivana vrednost nije veća od 0), ne može da bude ni pouzdana zaštita od inflacije i, što je najgore, ne predstavlja, čak ni izdaleka, sigurno utočište za investitore​​“, naveo je Taleb u nacrtu članka pod naslovom „Bitkoin, valute i baloni“ i dodao da nema dokaza da je blokčejn korisna tehnologija.

  Objašnjavajući svoje mišljenje zašto bitkoin „vredi tačno nula“, Taleb je rekao da zlato i drugi plemeniti metali uglavnom ne zahtevaju održavanje, ne propadaju kroz istorijski horizont i ne zahtevaju održavanje kako bi vremenom osvežili svoja fizička svojstva.

  Kriptovalute zahtevaju trajnu zainteresovanost za njih“, napisao je američki akademik, esejista i statističar libanskog porekla, autor nekoliko dobro poznatih knjiga o finansijama.

  Ovo nije prvi put da je Taleb kritikovao bitkoin. U aprilu je rekao da je kriptovaluta prevara i da je previše nestabilna da bi bila efikasna valuta.

  Jedan od najvećih intelektualaca današnjice: Šta je greh prema Nassimu Talebu?

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE