BITEF: "Razmišljanje izvan kutije"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BITEF: “Razmišljanje izvan kutije”

  Pedeset drugo izdanje Bitefa održaće se u Beogradu od 13. do 22. septembra. Tim povodom porazgovarali smo sa Jelenom Knežević, izvršnom direktorkom Bitefa, o tome šta nikako ne smete da propustite ove godine, po čemu se ovogodišnji razlikuje od prethodnih i šta Bitef znači za nju.

  1. Po čemu se ovaj BITEF razlikuje od prošlogodišnjeg?

  Bitef je ove godine međunarodni festival savremene dramske, muzičke, vizuelne umetnosti. Predstave koje će biti prikazane su neverovatan spoj različitih umetničkih žanrova i nesvakidašnjih formi. Kuriozitet su svakako tri predstave (nemačka, izraelska, švajcarska) koje su bez izvođača na sceni.

  2. Šta željno iščekujete na ovogodišnjem BITEF-u, šta nećete propustiti i šta biste svakome preporučili?

  Predstavu „Rekvijem za L.“ kojom će biti zatvoren ovogodišnji Bitef u Sava Centru, 22. septembra. Jedinstven muzički spektakl koji je rađen po Mocartovom „Rekvijemu“ u kombinaciji sa tradicionalnom afričkom muzikom i vrhunskim džezom. Izvodi ga ansambl afričkih umetnika koji snagom svojih glasova i pokreta ostavljaju bez daha. Predstava je intimna, topla, katarzična.

  3. Šta za vas znači BITEF?

  „Razmišljanje izvan kutije“ („out of box“), razmišljanje na kreativan, nesvakidašnji, lucidni način. Termin koji potiče iz menadžerskog sveta još iz 1970-ih, a koji je, čini mi se, aktuelniji nego ikada.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo/Nenad Šugić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE