Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bio je IZBAČEN IZ FIRME koja je za njega predstavljala rudnik – danas je SREĆNIJI nego ikad

  Roj Kups je radio u kompaniji orijentisanoj ka fitnesu. Bio je srećan na poslu u dobroj firmi i mogao je da se ponosi pred prijateljima. Od firme je dobio kola, laptop, službeni telefon i dobru platu. Ipak, posao je naporno radio sedam dana u nedelji, deset sati dnevno.

  Kompanija je bila veoma prodajno orijentisana i dokle god da je donosio novac firmi bio je bezbedan. Cilj firme bila je samo zarada, a ljudima koji su već zaposleni nije posvećeno dovoljno pažnje i nadređeni nisu o njima brinuli već su se samo trudili da dovedu nove ljude koji će stvarati novac.

  Roj se trudio da razvija ljude koji su već tu i da ih unapređuje kako bi bili što bolji umesto da prolazi stres sa traženjem novih radnika i njihovim upućivanjem u posao. Iako je pristojno radio ubrzo je na nimalo prijatan način izbačen iz firme.

  Nakon toga obećao je sebi da nikada neće davati celog sebe nekoj firmi i uskraćivati svoj privatni život postajući rob u rudniku korporacija. Danima je depresivno sedeo u kući nakon čega je odlučio da pokrene sopstveni posao, koji će voleti i u kojem će moći da ima potpunu kontrolu nad poslovanjem i životom.

  Kako je istakao njegova firma u početku dugo nije mnogo zarađivala tako da dodatno morao da radi honorarni posao tri dana u nedelji kako bi mogao da plaća račune i da mu ostane četiri dana za njegov projekat. Bilo mu je veoma teško jer nije imao nimalo vremena za sebe ali je imao jaku želju i volju da sam izgradi svoju viziju.

  „Ako želite da uspete potrebno vam je 150 posto vremena i fokusa. Donesite odluku.“ rekao je Roj. On je za Business insider objašnjavao da su se paralelno razvijala brojna pitanja i strahovi u njegovoj glavi od kojih ponekad nije mogao da spava ali da je ujedno želja da preume kontrolu nad svojim životom rasla sve više.

  Kako ističe ono što ga je najviše iznenadilo bila je činjenica da više nije imao sumnje. Sva pitanja ’šta ako…’ nestala su pod naletom energije i želje da krene napred i uspe, a kako kaže to uopšte nije očekivao.

  Da nije krenuo preduzetničkim stopama Roj kaže da bi njegov život bio podređen društvenoj strukturi i da bi radio za novčanik svog šefa kao i da ne bi mogao da radi ono što voli. „I dalje ne bih znao šta je moja pasija i ne bih stigao da istražim i upoznam sebe“ rekao je Roj koji danas savetuje svima da se oslobode stega korporacije i krenu samostalnim putem hrabro.

  [preporucene_vesti ids=“262471, 262993, 260495″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE