BG: Od ponedeljka još jedna EKO linija i počinje izgradnja Linijskog parka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BG: Od ponedeljka još jedna EKO linija i počinje izgradnja Linijskog parka

  U Beograd će od ponedeljka, 24. januara, biti uspostavljena nova linija javnog gradskog prevoza, EKO 2, koja će saobraćati od terminusa “Dorćol (SRC 25. Maj – Milan Gale Muškatirović)” do terminusa “Beograd na vodi”, rekao je Goran Vesić.

  “Reč je o liniji sa električnim autobusima u najužoj centralnoj zoni grada, čijim su uspostavljanjem stvoreni preduslovi za ukidanje autobuske linije broj 22A”, rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

  On je precizirao da je trasa nove EKO 2 linije sledeća – SRC “Milan Gale Muškatirović”, Tadeuša Košćuška, Pjarona De Mondezira, Uzun Mirkova, Studentski trg, Vase Čarapića, Trg republike, Kolarčeva, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva, Zemunski put, Bulevar Vudroa Vilsona, Beograd na vodi.

  “Pored postojećih, na liniji će biti uspostavljena i nova stajališta – “Solunska” u ulici Tadeša Košćuška, “Cara Uroša” i “Studentski trg” u Uzun Mirkovoj ulici, “Savski most” i “Savski park” u Bulevaru Vudroa Vilsona, kao i stajalište “Kalemegdan” u ulici Pjarona de Mondezira“ dodao je Vesić.

  On je objasnio da će na trasi raditi osam vozila tipa elektrobus, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.

  Izgradnja Linijskog parka

  Grad u ponedeljak počinje izgradnju prve dve celine Linijskog parka na Dorćolu, najavio je zamenik gradonačelnika.

  On je naglasio da se prva celina prostire od Beton hale do bastiona Sv. Jakova a druga celina od bastiona Sv. Jakova do SC “25. maj – Milan Gale Muškatirović”.

  “Na prostoru gde počinjemo izgradnju Linijskog parka trenutno postoje šetna i biciklistička staza, ostaci nekadašnje železničke pruge, kao i malo slobodnih zelenih površina koje su mahom devastirane i obrasle samoniklom vegetacijom”, rekao je Vesić.

  Objasnio je da je projektom Linijskog parka predviđeno razdvajanje glavne pešačke zone i biciklističke staze trakom zelene površine.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beobuild

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE