BG: Ipak NIŠTA OD NAPLATE ulaska u centar, shvatili da još nemamo METRO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BG: Ipak NIŠTA OD NAPLATE ulaska u centar, shvatili da još nemamo METRO

  Ni nedelja nije prošla od kada je Sekretarijat za saobraćaj raspisao javnu nabavku za izradu studije „Upravljanje saobraćajem u Beogradu kroz model tarifiranja pristupa centralnoj zoni“, a u utorak ju je već obustavio. Kao razlog navode da se nisu stekli uslovi za realizaciju tendera, pišu Večernje novosti.

  Vest da Grad u bliskoj budućnosti razmatra naplatu ulaska motornih vozila u centar grada iznenadila je žitelje i stručnu javnost. Saobraćajni eksperti bili su protiv toga, tvrdeći da je nerealno naplaćivati ulazak u centar, ako se građanima ne ponudi alternativa. A nju Beograd nema. Usledila je obustava tendera vrednog 10 miliona dinara.

  „Sekretarijat za saobraćaj je, kao naručilac, utvrdio da prestaje potreba za izradom studije, s obzirom na to da se nisu stekli preduslovi za realizaciju. Odnosno, još nije uspostavljen visokokapacitetni sistem javnog prevoza u Beogradu, kao i da je u toku realizacija saobraćajno-infrastrukturnih projekata. Iz ovih razloga je Sekretarijat za saobraćaj obustavio predmetni postupak javne nabavke“, navodi se u obrazloženju.

  U prestonici nisu završeni bitni infrastrukturni projekti, poput izgradnje metroa i tunela Savska – Dunavska padina. Tako bi se lakše saobraćaj izmestio iz centra, a sugrađanima ponudila alternativa.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE