Bezos predviđa propast Amazona

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bezos predviđa propast Amazona

  Osnivač internet giganta Amazon, Džef Bezos, nedavno je izjavio da će ova kompanija sigurno jednog dana propasti, piše Gardian.

  Na poslednjem sastanku direktora Bezosa sa zaposlenima svoje kompanije, napravio je iznenađujuće upozorenje da će se Amazon, koji trenutno vredi oko bilion dolara i koji se smatra najvećim internet servisom na planeti, jednog dana suočiti s vlastitom smrću.

  “Ustvari, predvideo sam da će jednog dana Amazon propasti. Amazon će bankrotirati. Ako pogledate velike kompanije, njihov životni vek traje 30, a ne sto godina”, rekao je Bezos zaposlenima, prema snimku koju je objavio CNBC.

  Bezos se bavio ovim pitanjem podstaknut zadnjim zbivanjima u Searsu, nekadašnjem najvećem online maloprodajnom lancu na svetu, koji je u oktobru proglasio bankrot nakon što nije uspeo da uđe u tržišnu trku s Amazonom.

  “Ako se počnemo fokusirati na sebe umesto na naše kupce, to će biti početak našeg kraja. Moramo pokušati da odložimo taj dan što je duže moguće”, dodao je on.

  Zanimljivo je istaći i to da se uprava Amazona u prethodno vreme zamerila vladajućoj političkoj strukturi SAD, s obzirom na to da je Bezos jedan od suvlasnika Vašington Posta, koji neretko objavljuje kritičke tekstove o Donaldu Trumpu i njegovoj vladi.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE