"Bezbroj problema, ali...": Brza pruga do Budimpešte do 2024. godine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Bezbroj problema, ali…”: Brza pruga do Budimpešte do 2024. godine

  Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da bi kompletna brza pruga od Beograda do Budimpešte trebalo da bude završena do 2024. godine, što bi značilo da će se od tada između dva grada putovati dva sata i 45 minuta.

  On je, tokom obilaska gradilišta deonice te pruge Beograd-Stara Pazova, kazao da će do kraja godine završiti taj deo pruge, a da će do kraja marta ona biti “slobodna za vožnju”.

  “Do avgusta ćemo završiti deonicu Beograd-Novi Sad, kada ruske kompanije završe svoj deo posla, tada ćemo do Novog Sada vozom putovati pola sata. Odmah nakon toga, do 2024. godine treba da završimo i relaciju Novi Sad-Subotica, a Mađari bi u istom periodu trebalo da završe svoju deonicu do granice”, rekao je Vučić.

  Vučić je dodao da se trenutno grade četiri deonice auto-puteva u Srbiji, a da bi želeo da se brza pruga produži “do Niša i Preševa”, što bi trebalo da bude “gotovo izvesno ako se postignu dobri ekonomski rezultati”.

  Na konstataciju da je tokom prethodnih kampanja rekao da će brza pruga do Mađarske biti završena do kraja 2018. godine, Vučić je rekao da u infrastrukturnim projektima ima “bezbroj problema”, a da bi bio srećniji da je “sve to išlo brže”.

  “Kasnili smo šest meseci i Ub-Lajkovac pa Lajkovac-Ljig i druge deonice, ali smo uradili nešto što je narod čekao 75 godina”, ocenio je Vučić.

  Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo je kazala da joj je drago što je ostvaren dobar napredak u infrastrukturnim radovima, a da kineske kompanije nisu zaustavile proizvodnju u Srbiji ni zbog epidemiološke situacije.

  “Uverena sam da će sve kompanije uložiti napore da unaprede svoju proizvodnju i daju dodatni podsticaj oporavku naše dve zemlje”, rekla je ona.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE