Beogradski izbori: Svetski, a naši

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beogradski izbori: Svetski, a naši

  Predsednici Narodne stranke i Pokreta slobodnih građana, Vuk Jeremić i Saša Janković, predložili su svim liderima “istinske opozicije da se zajednički uputi zahtev režimu da predstojeće beogradske izbore nadzire puna posmatračka misija OEBS-a”.

  Pismo je upućeno Demokratskoj stranci, Socijaldemokratskoj stranci, Srpskom pokretu Dveri, Novoj stranci, Pokretu Dosta je bilo, Pokretu za preokret i Levici Srbije.

  Imajući u vidu da nijedna preporuka OEBS-a za unapređenje izbornog procesa u Srbiji nije ispunjena, kao i da je OEBS izneo brojne zamerke na tok predsedničkih izbora ove godine, smatramo da je prisustvo pune posmatračke misije ove međunarodne organizacije neophodan preduslov za regularnost beogradskih izbora.

  Pismo je upućenoi Demokratskoj stranci, Socijaldemokratskoj stranci, Srpskom pokretu Dveri, Novoj stranci, Pokretu Dosta je bilo, Pokretu za preokret i Levici Srbije.

  Od predatavnika tih stranaka stigli su odgovori u kojima se ocenjuje da međunarodna posmatračka misija može da ima značajnu ulogu u obezbeđivanju izbornih uslova. Neke od stranaka već su i zvanično podržale predlog, a neke će se o njemu naknadno zvanično izjasniti.

  Sa druge strane, predsednik beogradskog odbora naprednjaka kaže da će se tek krajem ove nedelje pouzdano znati da li se će izbori u prestonici održati ove godine.

  Beogradski izbori mogu da budu održani 24. decembra, ukoliko ih predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspiše do kraja nedelje, kazao je Stefanović za “Politiku”. U suprotnom, izbori za Skupštinu Grada Beograda biće održani sledeće godine.

  Izvor: Blic/Politika/agencije

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE