Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beogradska filharmonija sprema koncerte ZA BEBE

  Preko 3.200 dece posetilo je Beogradsku filharmoniju tokom koncerata za mlađe školarce od 22 – 31. marta, saopšteno je iz ove institucije.

  Kako je navedeno, Filharmonijski orkestar je izvodio muziku iz najpoznatijih crtanih filmova, a posebno iznenađenje i zvezda koncerata bio je klavir koji svira sam.

  „Pod dirigentskom palicom mladog Vuka Wolkova Popovića, zajedno sa filharmoničarkama Tamarom Marinković Tomić i Slavicom Perić u ulozi naratorki, a prema scenariju Nikole Zavišića, orkestar je izvodio muziku iz antologijskih animiranih ostvarenja. Tokom šesnaest koncerata školarci su slušali melodije iz „101. dalmatinca”, “Porodice Kremenko”, “Toma i Džerija”, “Inspektora Gedžeta”, “Aladina”, “Kralja lavova”. Finale programa posvećeno je čudu tehnologije i nesvakidašnjem klaviru koji sam svira! Školarci su se oduševili instrumentom poslednje generacije – Stenvej Spirio r, kome se dirke same pokreću. Ovaj specijalni klavir, razbuktao je dečju maštu pa su smatrali da je za zvuk koji dolazi iz njega zaslužan dobar duh i magični plašt“, kaže se u saopštenju.

  Dodaje se da će nakon ciklusa koncerata za školarce, Beogradska filharmonija dočekati bebe za koje će svirati od 10-13. aprila, ponovo pod palicom Vuka Wolkova Popovića, kao i da se edukativni programi u filharmonijskoj sezoni završavaju posetom tinejdžera i specijalnim programom a za njih koji se planira za kraj maja.

  Izvor: BIZLife, N1

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE