Beogradska berza se budi posle 80 godina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beogradska berza se budi posle 80 godina

  Prvo trgovanje akcijama kompanije „Fintel energija“ biće 20. novembra, čime će na Beogradskoj bezi posle 80 godina početi prikupljanje kapitala u postupku inicijalne javne ponude, saopštila je ta berza, a prenosi Beta.

  Proces inicijalne javne ponude „Fintel energije” završen je 30. oktbra, a u toku trajanja ponude upisano je više 1,5 miliona akcija. Tim postupkom „Fintel energija“ je od ulagača na tržištu prikupila 755,2 miliona dinara namenjenih daljem razvoju poslovanja i širenju mreže njenih vetroparkova u Srbiji.

  Prva inicijalna javna ponuda u Srbiji nakon 80 godina od višestruke je važnosti, kako za samu kompaniju „Fintel energija”, tako i za Beogradsku berzu, ali pre svega za srpski finansijski i ekonomski sistem.

  Berze ne služe same sebi već, pre svega kompanijama sa jasnim vizijama budućnosti kako bi finansirale put ka novim, višim fazama razvoja, kojima streme i za koje imaju jasne planove, rekao je direkgor Beogradske berze, Siniša Krneta.

  Istakao je da je inicijalna javna ponuda „Fintel energije” prvo javno korišćenje mehanizama tržišta kapitala, esencije tržišne ekonomije, u Srbiji nakon 18 godina njene tranzicije upravo ka tržišnoj ekonomiji.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE