Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd: Dodeljen ugovor o javno-privatnom partnerstvu za deponiju Vinča

  Grad Beograd odlučio je danas da ugovor o javno-privatnom partnerstvu u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada u deponiji Vinča dodeli, na 25 godina, francusko-japanskom konzoricjumu „The Consortium of SUEZ Groupe SAS & I-Environment Investments limited“.

  Taj konzorcijum je ponudio cenu koja predstavlja godišnja projektna plaćanja u iznosu od 38.278.900 evra sa porezom na dodatu vrednost, saopštila je gradska uprava.“Ugovor o javno-privatnom partnerstvu biće zaključen na 25 godina, a izabrani ponuđač, koji je privatni partner Grada biće u obavezi da izgradi postrojenje za proizvodnju toplotne i električne energije iz otpada“, rekao je gradonačelnik Siniša Mali, navodi se u saopštenju.

  Naveo je i da, u tu svrhu, komunalni otpad, koji generišu fizička i pravna lica, biti iskorišćen za proizvodnju energije a svu toplotnu energiju će preuzeti Beogradske elektrane i priključiti na sistem daljinskog grejanja.

  „Privatni partner biće u obavezi da izvrši sanaciju postojeće komunalne deponije u Vinči, čime će se rešiti decenijski problem neadekvatnog odlaganja i odsustva tretmana otpada“, rekao je Mali.

  Gradonačelnik je rekao i da je obaveza privatnog partnerai izgradnja nove sanitarne deponije, „u skladu sa visokim standardima i direktivama Evropske unije, kao i izgradnja postrojenja za tretman građevinskog otpada“.

  „Privatni partner će biti u obavezi da vrši tretman i odlaganje komunalnog otpada tokom čitavog perioda trajanja ugovora“, istakao je gradonačelnik.

  U konkurentnom dijalogu, koji se odvijao u tri kruga, učestvovalo je pet kandidata, a konačnu ponudu je podneo konzorcijum „The Consortium of SUEZ Groupe SAS & I-Environment Investments limited“.

  Stručnu pomoć Gradu Beogradu u svim fazama sprovođenja postupka konkurentnog dijaloga pružila je Međunarodna finansijska korporacija (International Financial Corporation – IFC), članica grupacije Svetske banke.

  Izvor: Beta

  Foto: RTS screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE