Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Belgija uništila pošiljku američkog piva jer je označena kao šampanjac

  Belgija je uništila pošiljku američkog piva uz obrazloženje da je nepravilno označena kao šampanjac.

  Slogan proizvođača je bio da je to „šampanjac od piva“, a belgijska carina je ove sedmice uništila 2.352 limenke piva „Miler haj lajf“, uz obrazloženje da su nepravilno označene kao šampanjac, objavio je CNN.

  Taj potez je usledio nakon što se francusko trgovačko udruženje za industriju šampanjca požalilo da tu oznaku treba koristiti samo na bocama penušavog vina napravljenog tradicionalnom metodom u Šampanji u Francuskoj.

  Prema konvenciji, pravi šampanjac može se napraviti samo od grožđa sorte šardone, pino noar i pino menije.

  Francusko trgovačko udruženje za industriju šampanjca zatražilo je uništenje američkog piva, tvrdeći da je etiketa „The Champagne of Beers“ prekršila zaštićenu oznaku „Champagne“.

  „Miler haj lajf“ je firma sa sedištem u Milvokiju u američkoj saveznoj državi Viskonsin, osnovana 1903. godine. Prema veb stranici firme, tri godine kasnije počela je da koristi slogan „Šampanjac od piva u boci“, skraćujući ga u „Šampanjac od piva“ 1969. godine.

  Pošiljka piva je upućena ka Nemačkoj, a presretnuta je u luci Antverpen u februaru. Limenke su uništene 17. aprila uz poštovanje životne sredine, a cela serija je reciklirana na ekološki odgovoran način, saopštilo je trgovačko udruženje za šampanjac.

  Generalni direktor trgovačkog udruženja za industriju šampanjca, Šarl Gomer, rekao je da je još jednom potvrđena važnost koju EU pridaje oznakama porekla.

  Izvor: Euronews, Tanjug

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE