Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BAS: Nema selidbe u Blok 42 dok se ne završi cela stanica

  Preduzeće BAS Beogradska autobuska stanica saopštilo je da će iza postojeće autobuske stanice u Beogradu, biti premešteni dolazni peroni, kao i da, suprotno ranijim izjavama gradskih čelnika, nema selidbe perona u Blok 42 dok se ne završi cela stanica.

  „Beogradska autobuska stanica će, u skladu sa Ugovorom koji je BAS sklopio sa Gradom Beogradom, s punim kapacitetom raditi na postojećoj lokaciji do završetka izgradnje nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu. To je u skladu sa zaključcima Vlade Srbije, u skladu s dinamikom realizacije projekta ‘Beograd na vodi’, u skladu sa odlukama i dozvolama nadležnih organa Srbije“, navodi se u saopštenju BAS-a.

  Kako kažu, putnici u međugradskom, međunarodnom, turističkom i prigradskom saobraćaju će i dalje putovati sa postojećih odlaznih perona Beogradske autobuske stanice.

  Na lokaciji iza postojeće stanice biće izmešteni dolazni peroni, čime se, kako kažu, oslobađa prostor za pripremne radove za izgradnju novog mosta.

  „BAS na postojećoj lokaciji, skladu sa zaključkom Vlade Srbije i u punoj koordinaciji sa preduzećem ‘Beograd na vodi’, u skladu sa privremenom dozvolom, vrši premeštanje parkinga i dolaznih perona sa pratećim sadržajima na prostor iza objekta autobuske stanice. Time se oslobađa prostor za izgradnju infrastrukture i objekata projekta ‘Beograd na vodi’, uključujući pripremne radove za izgradnju novog mosta“, navodi se u odgovoru redakciji N1.

  Kako dodaju, BAS je u skladu sa građevinskom dozvolom, počela izgradnju nove Autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu.

  Završetak pripremnih radova, kažu, očekuje se tokom septembra.

  „Obim posla koji obavlja BAS 365 dana u godini, 24 sata dnevno, ne može se realizovati sa privremenim i ishitrenim rešenjima i u improvizovanim uslovima. Dakle, nema opravdanja za postojanje privremenih autobuskih stanica“, navode u BAS-u.

  Naglašavaju da će postojeća autobuska stanica funkcionisati dok se ne izgradi nova u Bloku 42, a kada se to desi, stara stanica će se rušiti i svi radnici će se postojeće, preći na novu stanicu.

  „Aneks, o kome se govori u medijima, treba da čini toplu vezu između buduće autobuske i buduće železničke stanice. BAS do sada nije bio konsultovan o sadržaju Aneksa koji se gradi, ali ima interes da Aneks bude deo jedinstvene tehnološke celinebudućeg multimodalnog putničkog terminala u Bloku 42, koji bi činili autobuska i železnička stanica i drugi objekti“, ističu u saopštenju.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE