Barcaffè espresso, premijerno na najznačajnijem sajmu espressa u Trstu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Barcaffè espresso, premijerno na najznačajnijem sajmu espressa u Trstu

  Glavna trgovačka luka Italije i poznati grad kafe okupiće 25-27. oktobra profesionalce iz oblasti trgovine, prodavce, vlasnike hotela i restorana, velikih i malih pržionica i kafeterija. Svi oni imaju jedan zajednički cilj – da vide na koji način vrhunski proizvodi i usluga mogu da unaprede poslovanje i prilagode svoju ponudu zahtevima potrošača.

  Barcaffè će prvi put ove godine svoju dugu tradiciju, kvalitet i ekspertizu u pripremi vrhunske espresso kafe, predstaviti na devetom Triestespresso sajmu.

  Andrej Bele, generalni direktor strateškog poslovnog pogručja Kafa Atlantic Grupe, ističe da je Barcaffè jedan od najznačajnijih proizvođača kafe u regionu, koji je danas zastupljen u gotovo svim zemljama regiona, sa tradicijom dugom gotovo pola veka.

  “Neprekidno vodeći računa o zadovoljstvu potrošača, ulažemo podjednako u unapređenje kvaliteta kafe i sam proces pripreme, a sve radi pravog uživanja u espresso kafi. Decenije iskustva, truda i brige o kvalitetu, zasluženo su nas dovele u društvo najboljih, na ovaj najznačajniji sajam u svetu espressa”, dodaje on.

  Kvalitet proizvoda je osnovni preduslov za razvoj svih drugih aktivnosti i zato se sve sirovine kupuju prema precizno utvrđenim standardima. Posebna pažnja se posvećuje kontroli kvaliteta sirove kafe koja se 80 posto nabavlja direktno s plantaža.

  Uzorci sirove kafe ispituju se na samoj plantaži, zatim se kontrolišu pre utovara na brodove i još jednom prilikom istovara u luci Kopar, preko koje ide sav naš uvoz kafe, osim za pržionicu u Skoplju, koja se delimično snabdeva i iz Soluna. Kvalitet sirove kafe se zatim kontroliše pre ulaska u jedan od naša četiri pogona, kao i tokom samog procesa proizvodnje do izlaska svakog pakovanja sa proizvodne linije, kažu iz kompanije.

  Tržište Srbije snabdeva pržionica u Beogradu na Ledinama, koja je ujedno i najveća. Druga po veličini je pržionica u Izoli, gde se proizvodi brend Barcaffè za tržišta Slovenije i Hrvatske. Treća je u Glavičicama, kod Bijeljine u Bosni i Hercegovini, a četvrta u Skoplju za područje Makedonije. Jedan deo proizvoda iz te pržionice se izvozi na crnogorsko tržište.

  Barcaffè espresso se može popiti u preko 4000 ugostiteljskih objekata u regionu dok je “Barcaffe To Go” prisutan u više od 1000 objekata i na godišnjim nivou se ispije preko 12.000.000 napitaka.

  Za Barcaffe je HoReCa vrlo značajan kanal, a Barcaffè esspreso je u prošloj godini ostvario dvocifreni rast prodaje. Vrhunski kvalitet Barcaffè mešavina, kao što su Barcaffè Divino, Barcaffè Fantasia, Barcaffè Maestoso, potvrdila je i stručna javnost.

  Naime, na međunarodnom takmičenju u ocenjivanju kvaliteta mešavina kafe u Italiji, Barcaffè je osvojio već šest zlatnih medalja. Odnos sa kupcima i baristima je takođe izuzetno važan pa je zato osnovan i Trening centar Barcaffè za edukaciju barista, ali i poseban način saradnje proizvođača, kupca i osoblja gde se kupcima nude opšta znanja na području kafe i posebna znanja na području espressa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE